RAV medlemmer på virksomhedsbesøg hos ITD

ITD’s direktør Jakob Chr. Nielsen tog udfordringen op, da en kreds af foreningens medlemmer var på virksomhedsbesøg hos ITD/FDE i lørdags. Jakob Chr. Nielsen er samtidig bestyrelsesformand hos FDE, der som bekendt hvert år præsterer en imponerende indtjening. Han havde ikke noget imod at afsløre et par ”forretningshemmeligheder” som vognmandsbranchen gerne må kopiere:

  • Tilstræb et fornuftigt omkostningsniveau så du har en chance for både at være konkurrencedygtig og god
  • Tilbyd noget, som ikke alle kan – find en niche og giv kunden lidt ekstra
  • Knyt dig til kunderne, så det bliver vanskeligere for dem at flytte

Konkurrencen bliver ved og blive måske endnu hårdere, derfor er det vigtigt hele tiden at forholde sig til, hvordan man kan gøre sig interessant overfor kunderne og bevæge sig ind i deres forretning.

Den efterfølgende debat bevægede sig uvilkårligt ind på de uensartede betingelser og dermed umulige konkurrencevilkår, som danske vognmænd må kæmpe med i forhold til udenlandske aktører.

IMG_1354

ITD forsøger at hjælpe medlemmerne ved at stille rådgivning og hjælp til praktiske opgaver til rådighed – med hovedvægt på medlemsservice, hvortil anvendes 65% af ressourcerne. Resten anvendes til erhvervspolitisk arbejde. Og foreningen er ikke blot for de  større virksomheder: 25 % af medlemmerne har 1 bil, 15 % har 2-4 biler.

ITD Servicepartner er der hvor den praktiske hjælp kan hentes. En del ydelser som, tachografservice, sikkerhedsrådgivning, hjælp til APV m.v. er gratisydelser – andre mod betaling.

Bogføringsassistance benytter mange vognmandsvirksomheder sig af, og som noget nyt er der nu mulighed for at aftale en 3 mrd’s. gratis prøveperiode, hvor man kan skyde sig ind på tidsforbruget og dermed bedømme omkostningerne. Typisk kan arbejdet klares for ca. kr. 1000 om måneden for 1-2 biler. Til aftalen kan knyttes revisorassistance, som typisk bliver billigere, når regnskabsmaterialet afleveres af ITD.

Teleområdet er ligeledes et stort forretningsområde, hvor der tilbydes et gratis telecheck med efterfølgende analyse af mest gunstige abonnementsform.

Endelig satser ITD sammen med Tryg på at tilbyde erhvervsforsikringer til vognmandsbranchen. Tryg beskæftiger på landsplan 10 assurandører, der kun beskæftiger sig med vognmandsvirksomheder og som noget nyt har kaskoforsikringen nu indbygget abonnement på vejhjælp.

En rundvisning i ITD centret imponerer de fleste. 160 medarbejdere fra over 20 nationer har deres daglige arbejdsplads i huset, der samtidigt anvendes som konferencecenter.

Formiddagen sluttede med frokost, hvorunder næstformand Frede Matzen takkede for et særdeles interessant arrangement.

IMG_1739