Brændstof kaos

Forhåbentlig har dieselmotoren stadig en lang levetid foran sig. For det er svært at blive klog på, hvilken type brændstof, der en gang skal træde i stedet.

Regeringen forsømmer ikke en lejlighed til at fremhæve landbrug og transport som de store miljøsyndere. Samtidigt skubber man voldsomt til for at få forbrugerne til at købe batteri personbiler. Men en fremtidig løsning for 56 t. eller 60 t. tunge lastvognstog vil man ikke rigtig byde på.

Det betyder, at lastbilproducenterne kan kappes om at gætte: Volvo har meldt ud, at man tror på 4 løsninger og skrotter en, nemlig CNG. Til gengæld har Volvo satset stort på LNG (flydende gas) til den tunge transport.

På nuværende tidspunkt eksisterer der ingen LNG-tankstationer i Danmark og så er spørgsmålet: hvem skal vente på hvem – lastbilproducenterne eller brændstofleverandørerne?

Er man meget forhippet på at bakke op om regeringens miljøambitioner og kan man nøjes med en batteri lastbil, behøver man dog ikke at vente ret længe. Volvo Trucks starter nemlig senere i år salget af tre nye elektriske lastbilmodeller i den tunge ende, nemlig FM, FH og FMX.

OK dieselkort er Danmarks sikreste

Tyveri af diesel fra lastbilens tank er et stort problem, men svindel med stjålne tankkort skulle efterhånden være nærmest umuligt. I hvert fald hvis man benytter et OK Diesel kort.

OK Truck Diesel-kortet er nemlig udstyret med en chip, der er umulig at kopiere, og på alle tuckdiesel stationer i Danmark er der videoovervågning. Det er derfor, man tillader sig at kalde OK Truck Diesel-kortet for Danmarks sikreste kort til lastbiler.

Se flere af fordelene med OK Truck Diesel-kortet her

Legal finte for at undgå negative renter

Nogle virksomheder har tjent ekstra penge under Corona krisen og har været i stand til at opbygge en stærk likviditet – pengene hober sig op på bankkontoen.

Dermed er der grundlag for at banken kan opkræve negative renter, typisk 0,6% – 0,7%. Det vælter ikke årsregnskabet men er en kilde til irritation. Derfor spekulerer mange i alternativ pengeanbringelse og et af dem er ganske utraditionel og næppe noget man havde forestillet sig: Man låner penge til SKAT.

At sætte penge ind på virksomhedens skattekonto hos Skattestyrelsen er fuldstændigt legalt og dermed opnår man gratis opbevaring af overskudslikviditeten.

At det ikke er småpenge, det drejer sig om vidner en opgørelse fra marts i år, hvor ikkefinansielle danske erhvervsvirksomheder havde 356 mia. kr.  stående i bankerne.

Udsigt til transportmesse i Herning i år

Kniber det med at få fyldt kalenderen ud med andet end det daglige arbejde, ser det nu ud til at der blive noget at køre efter i september.

Messecenter Herning har efter offentliggørelsen af den seneste genåbningsplan meldt ud, at man forventer at kunne afholde transportmesse den 16.-18. september.

Læs mere på https://www.transportmessen.dk/