Nyhedsbrev nr. 9 2017

45 timers hvil i bilen – eller på hotel?

Chaufførerne har et lovpligtig hvil på 45 timer mindst hver anden uge – men det hvil må ikke foregå i lastbilen.

– Det er ikke sådan her, de skal holde weekend. De skal hjem og holde weekend hos familien. Det er det, der er meningen, siger Jørgen Christensen, der brancheformand i 3F Transport.

Det også hensigten med den lovgivning, der forbyder chauffører at holde deres 45-timers hvil i førerhuset. Men det sker bare ikke, fordi der ikke er råd til at tage på hotel, og vognmændene heller ikke betaler overnatning til deres chauffører, mener 3F.
Meget tyder på, at EU-kommissionen i deres kommende vejpakke vil følge en indstilling fra EU-Domstolens generaladvokat, hvor man forbyder, at chauffører kan foretage deres lovpligtige 45 timers hvil i deres køretøj. Samtidig vil Kommissionen indføre en ny model, hvor chaufføren kan afholde flere reducerede hvil og først behøver at afholde det lovpligtige 45-timers hvil efter 4 uger.

Forslaget betyder, at chaufføren får mulighed for at køre ude i fire uger – før han skal afholde sit lovpligtige 45 timers hvil. I stedet for efter to uger, som lovgivningen kræver i dag. Derudover skal chaufføren kompensere for de øvrigt reducerede hvil i perioden.

Spændende, hvilke regler fremtiden vil byde:

Bliver de som hidtil, blot forbydes arbejdsgiver at lade chaufføren tilbringe sit 45 timers hvil i bilen – og hvor skal han så være?

Eller – bliver EU vejpakken fremtiden?

 

Ud i det blå – på 2 hjul

Igen i år tilbydes foreningens motorcykel entusiaster en spændende tur ud i det blå, arrangeret af ITD.

Turen afvikles i år allerede i forsommeren, nemlig lørdag den 24. juni 2017 og målet er de små veje på det skønne Djursland. Der vil blive tilbudt mulighed for overnatning.

Tilmelding kan allerede nu ske til Dan Zoega Christensen – dzc@itd.dk – eller tlf. 4071 3334.

Nødtelefoner nedtages

Vejdirektoratet har besluttet, at man i 2017 nedtager nødtelefonerne, som har været placeret langs det overordnede vejnet.

Beslutningen sker på grund af den stærkt faldende brug af nødtelefonerne, som efterhånden er overflødiggjort.

I stedet skal trafikanterne fremover bruge deres mobiltelefon i tilfælde af behov for at indberette en nødsituation eller trafikfarlige forhold.

Vejdirektoratet opfordrer derfor til, at man altid har en opladt mobiltelefon i bilen.

Den opfordring er nok udnødvendigt overfor vores branche!

Læs mere