Nyhedsbrev nr. 8 2021

Hån mod transportbranchen

DTL’s direktør, Erik Østergaard kalder det en hån mod transportbranchen når Københavns Kommune nu melder ud om indførelse af fossilfri zoner i København.

Der findes ikke én dansk vognmand eller godschauffør der i embeds medfør kunne drømme om at køre ind i København, uden at det var en del af jobbet. Trafikken er vanvittig, trængslen tiltagende, og pladsen er mange steder ikke-eksisterende. Alligevel kommer de hver dag ind med varer til butikker og supermarkeder, og der bringes varer hjem til fru Hansen på 4. sal, der sidder med en brækket hofte.

Jeg ved simpelthen ikke, hvor man lærer den form for arrogance at kræve ”anerkendelsesværdigt formål” af vognmænd og chauffører, der passer deres arbejde i landets hovedstad. Jeg tror ikke, borgerne i København lever af politisk valgflæsk og varm luft alene, siger Erik Østergaard.

Hvor han han ret og den hadske udmelding fra Københavns Kommune i miljøpolitikkens hellige navn er blot et af eksemplerne på hvad vognmænd og chauffører dagligt udsættes for af urimelige krav.

Bliver det til noget, kan man kun håbe på at vognmændene lader københavnerne selv hente ingredienserne til deres cafe latte uden for miløzonen, flytte deres boghave på en cykel og selv suge slammet op fra deres tilstoppede toiletter.

Mangler du en chauffør?

De fleste vognmænd har godt gang i hjulene og har man ansat personale opstår der let mangel på kvalificerede chauffører.

DEKRA tilbyder hjælp til at finde en ny medarbejder via deres jobbank – uden omkostninger for vognmanden:

1. Opret et gratis jobopslag hvor I kommer ud til mange ledige chauffører.
2. Tjek DEKRA’s CV-bank. Her kan du se chaufførers CV og finde den mest kvalificerede chauffør.

Læs mere på Chaufførjob? Danmarks store jobportal for transportbranchen (dekra.dk)

Udløbsdato på beviser igen udskudt

Forlængelsen af gyldigheden er fastsat i en bekendtgørelse med hjemmel i den nye epidemilov og gælder kørekort og beviser med videre, der er udløbet i perioden fra 1. september 2020 til 12. maj 2021. Gyldighedstiden forlænges til 13. maj 2021, da bekendtgørelsen alene kan udstedes med en gyldighedstid på fire uger.

Bekendtgørelsen træder i kraft 15. april 2021, og der er tale om forlængelse af følgende kørekort og beviser:

  • Kørekort til erhvervsmæssig personbefordring
  • Uddannelsesbevis til førere af køretøjer til vejtransport af farligt gods
  • Sikkerhedsrådgiverbevis for transport af farligt gods
  • Kørekort med kørelærergodkendelse
  • Legitimationskort til personer, der regulerer færdslen i forbindelse med særtransporter

Interesserede kan læse bekendtgørelsen her:

Der er penge i Volvo og Renault

Autohuset Vestergaard koncernen har netop offentliggjort årsrapporten for 2020.

Koncernen kom ud af 2020 med et overskud på 109,1 mio. kr. før skat mod et overskud i 2019 på DKK 112,1 mio. Omsætningen i koncernen endte uændret på 3,8 mia. kr.

Resultatet for koncernen som helhed betegnes som tilfredsstillende og er bedre end forventet i foråret 2020, hvor Covid19 ramte Danmark. Resultatet for 2021 forventes fortsat påvirket af Covid19-pandemien.

De tunge aktiviteter hos Autohuset Vestergaard omfatter salg og service af Volvo- og Renault-lastvogne samt service af Volvo-busser og MAN-lastvogne mv. Overskud før skat udgør i 2020 42,8 mio. kr. mod 37,9 mio. kr. i 2019.

Omsætningen er i 2020 faldet med 11% til 551 mio. kr.

– Registreringerne af nye lastbiler over 10 tons faldt i 2020 med 27%, og udgjorde 3.476 stk. De fire store mærker Volvo, Scania, Mercedes og MAN repræsenterer nu over 90% af dette salg, konstaterer Ryan Rahbæk, økonomidirektør i Autohuset Vestergaard.