Nyhedsbrev nr. 7 2021

Danmark fremad!

Regeringens Infratrukturplan 2025 er landet og er overvejede blevet taget godt i mod af transportbranchen.

For modsat af hvad man kunne have frygtet er der penge til nyt asfalt – mange kilometer nyt asfalt!

Om pengene bliver brugt rigtigt og de korrekte steder, kan man lokalt have mange meninger om. Men frygten har været, at man kun havde spekuleret i en togbro over Vejle fjord og en jernbane til Billund.

Et af diskussionspunkterne er uden tvivl udvidelsen af de 9,8 km hovedvej 11 fra Korskroen til Varde. Der er i udspillet afsat kr. 400 mio. til en 2 + 1 vej, men nogle ville måske hellere have haft en ny vej til turisterne fra det manglende ben i Billum rundkørslen og nordpå.

Varde kommune har dog altid prioriteret en udvidelse af hovedvejen og postede på et tidspunkt endda kr. 200.000 i lobbyvirksomhed. Det koster at råbe politikerne i København op fra Danmarks vestligste kommune.

Færdselsstyrelsen trækker fortolkning tilbage

En gang imellem lønner det sig ikke at være hurtigt med de nyeste nyheder.

Færdselsstyrelsen havde udsendt en fin fortolkning i forbindelse med 11 kg-reglen i godskørselslovens §1, stk. 2.

Styrelsen undersøger nu nye henvendelser. Det sker på baggrund af henvendelser fra interessenter på godskørselsområdet, oplyser Færdselsstyrelsen.

I den forbindelse har styrelsen midlertidigt trukket fortolkningsbidraget, samt nyheden om den på fstyr.dk tilbage.

Færdselsstyrelsen vil på et senere tidspunkt offentliggøre fortolkningsbidraget til 11 kg-reglen på varebilskrav.dk inklusiv eventuelle justeringer.

Færdselsstyrelsens kommende fortolkningsbidrag er en vejledning i, hvordan loven skal fortolkes. Den endelige udlægning af lovbestemmelserne er dog altid op til en domstolsafprøvelse.

Hyldest til transportbranchen

Danmark er ved at åbne igen – godstransporten fester med.

Med genåbningsplanen stiger håbet hos mange. Mon ikke en del vil huske, hvem der var med til at holde Danmark i gang, hver gang der skulle transporteres vacciner, dagligvarer eller byggematerialer?

Tak til alle i transportbranchen for at holde os i gang og humøret højt: https://www.jobitransport.dk/​.

Se videoen og bliv i godt humør af alle de glade folk i transportbranchen:

Giv din medarbejder en tur i Legoland

Før påske blev et lovforslag vedtaget om at skattefritage arbejdsgiverbetalte gavekort, som kan bruges til køb af hotelydelser, restaurationsydelser og forlystelsesydelser i Danmark eller et andet EU/EØS-land.

Det er en betingelse for skattefriheden, at den samlede værdi af gavekort modtaget fra en eller flere arbejdsgivere ikke overstiger et beløb på 1.200 kr.

Læs mere!