Nyhedsbrev nr. 6 2020

Grænsesøgende adfærd

Tungvognsadvokat Jacob Forman har givet udtryk for, at han i sit daglige virke støder på ”grænsesøgende betjente og følgagtige bilinspektører”, og derfor mener han, at det er en grund til bekymring hos chauffører og vognmænd på baggrund af de skærpede sanktioner i forbindelse med tekniske fejl på køretøjer.

Det er Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter naturligvis ikke enig i.

Chefen har ikke en forventning om, at reglerne vil give anledning til et stort antal sager vedrørende køretøjer med alvorlige sikkerhedskritiske fejl og mangler. Det vil kun være de alvorligste tilfælde, der bliver omfattet af de skærpede bøder.

Nu er den første sag så dukket op og Jacob Forman skal i gang: Kan chaufføren lastes for, at en løstrailer, som han i forvejen har inspiceret så vidt, det er ham muligt, ikke lever op til kravene om bremseevne?

Chaufføren har fået at vide, at han står til en bøde i 10.000-kroners-klassen og en betinget frakendelse af kørekortet.

Spændende bliver det at følge sagen om Jacob Forman kan opnå en prnicipiel dom, der frikender chaufføren – eller om Politiet får blod på tanden.

Flaget hejses i Grindsted

Vognmandsfirmaet Erling Lauridsen A/S kan i år fejre 30 års jubilæum. Dette markeres på vognmandens 60 års fødselsdag med en reception i morgen fredag den 13. marts 2020 kl. 12.00 – 15.00. på Sdr. Omme kro.

Fødselar og jubilar Erling Lauridsen får udover at passe sin vognmandsforretning også tid til at varetage sin del af bestyrelsesarbejdet i Ribe Amts Vognmandsforretning.

STORT TILLYKKE TIL ERLING!

Nyt DTL Magasin på gaden

DTL Magasinet “Danske Vognmænd” udgives i sin 22. sæson og nr. 3/2020 er lige kommet på gaden.

Magasinet har i alle årene været blandt de foretrukne fagblade i vognmandsbranchen og kan læses af alle i den elektroniske udgave.

Den typiske læser af magasinet er mand +41 år og bosat i Jylland eller på Sjælland. Han er beslutningstager og beskæftiger et par medarbejdere ud over sig selv. Han bruger mere end 15 minutter på at læse bladet hver gang, det udkommer.

Hent den nyeste udgave af DTL Magasinet: Her!

Gammel vejplan kan spare samfundet 250 mio.

Det vrimler med pendlere, lastbiler og turister ved Varde. Derfor er en udvidelse af hovedvej A11 mellem Korskro og Varde på tale. Den statslige vej anslås at koste 400 millioner kroner, men nu arbejder folketingsmedlem Henning Hyllested (EL) og borgere i området på en anden løsning.

Frem til 2010 arbejdede Varde Kommune nemlig på en forlængelse af Vestkystvejen fra Billum og Nymindegabvel. Dette projekt anslås kun at koste 150 millioner kroner.

– En udbygning af A11 hjælper ikke i sig selv på trafikken gennem Varde. Der vil stadig være en ophobning af trafik. Derfor er det bedre at forlænge Vestkystvejen, for det kan være med til at lede bilerne uden om Varde – ud til de store turistområder nord og nordvest for Varde. Og så er det jo et langt billigere projekt, siger Henning Hyllested til TV SYD.

Kilde: TV Syd

Sådan bliver miljøzonerne

I dag skal en bus eller lastbil over 3,5 t. leve op til Euro 4-normen eller have eftermonteret partikelfilter for at køre inden for miljøzonerne. I de kommende år skærpes reglerne i to etaper.

Få overblikket: Her!

Velkommen til nyt medlem

Foreningen byder hjerteligt velkommen til nyt medlem:

Vognmand Per Madsen ApS, Grindsted