Velbesøgt RAV generalforsamling

Knapt halvdelen af foreningens medlemmer mødte op til foreningens årlige generalforsamling i Hovborg i lørdags og bidrog dermed til en festlig og interessant generalforsamling, som der efterhånden er god tradition for i foreningen.

Forsamlingen gav genvalg til bestyrelsesmedlemmerne, Carl Jørn Schmidt, Jan Lillegaard og Preben Leth med Aksel Junker og Bjarne Jensen som suppleanter.

Medlemsfesten samlede 130 feststemte deltagere, der nød den gode mad og et veloplagt orkester i krosalen. Takket være gode sponsorer kunne de heldige yderligere glæde sig over at tage imod en af de mange gevinster, udloddet af foreningens samarbejdspartnere.

Læs referat fra generalforsamlingen og se stemningsbilleder her!

Kombidirektivet – en trussel mod den hjemlige transportbranche!

I sin beretning glædede formanden, vognmand Frede Matzen sig over at foreningen nu kan afholde sin 5 generalforsamling siden etableringen og at man med 92 medlemmer er på det højeste niveau hidtil:

”Vi kan se, at nye medlemmer bl.a. tiltrækkes af foreningens rabataftaler, det kollegiale samvær ved foreningens arrangementer og mulighed for konsulentassistance”, sagde Frede Matzen. Et medlemskab koster kr. 1500 om året og takket være foreningens gode økonomi, har bestyrelsen ingen planer om at forhøje beløbet.

Formanden kom i beretningen bl.a ind på kombidirektivet: ”Hvad er begrundelsen for at en udenlandsk bil skal køre til Danmark for at viderebefordre gods, der er ankommet med tog eller skib til Danmark og som en dansk bil sagtens kunne klare – med mindre der kræves specialmateriel.

En sag er at en belgisk trækker kører til Danmark for at modtage gods, der er ankommet med skib fra Belgien – men begrundelse for at der i stedet benyttes en bulgarsk, tjekkisk eller rumænsk trækker, kan jeg ikke få øje på.

Det kan jeg selvfølgelig sagtens i praksis, for det er for at spare penge, men det er vel ikke det der er baggrunden for, at vi har direktivet?

I et lille land med mange havne som Danmark kan man stort set betjene alle destinationer fra en havn med en udenlandsk lastbil – uden at komme i konflikt med reglerne.

Hvorfor har vore brancheforeninger ikke politisk fokus på denne trussel mod den hjemlige transportbranche?”

Læs hele formandsberetningen her!

Hyllested: For mange banditter i branchen!

Dagens gæstetaler på foreningens generalforsamling var MF Henning Hyllested, der er kendt for at tale rent ud af posen og ikke stikke noget under stolen, når der er lejlighed til en rask dialog med arbejdsgivere i transportbranchen. Og tilhørerne blev ikke skuffede: Hyllested har en dyb indsigt i branchen og taler med kraft, saft og en god portion selvironisk humor, der nok kan fastholde opmærksomheden.

Og selvom Hyllested gav udtryk for sin mening om for mange banditter i branchen, var der stort set enighed mellem taleren og de knap 50 tilhørere, bl.a. om behovet for at forbedre branchens vilkår og fremhæve chaufførerhvervet som et fag og ikke blot som en beskæftigelse. Udfordringen med udenlandsk arbejdskraft, som be- eller udnytter cabotagereglerne til at udføre indenlandske transport, berører såvel arbejdsgivere som -tagere og fylder mere og mere: ”Små virksomheder er rygraden: de store ville have svært ved at overleve, hvis ikke de små var der – det giver en meget fleksibel landevejs transport.

Branchen er præget af meget hård konkurrence, måske den hårdeste i nogen branche! Konkurrence på prisen er måske godt nok, men konkurrence på arbejdsforhold medfører ofte et dårligt arbejdsmiljø”, sagde Henning Hyllested.

Speditørerne er de store banditter, fordi de systematisk arrangerer cabotagekørsel – de tilrettelægger en international transport alene med henblik på at komme i position til at køre cabotage, mener Henning Hyllested og også ITD fik lige en bredside for at ville etablere en ny arbejdsgiverforening.

Læs referat af Henning Hyllested indlæg