Nyhedsbrev nr. 4 2016

DSV frygter ikke oliekrise eller grænsekaos

Hverken de faldende oliepriser eller det øgede antal grænsekontroller i Europa kan få DSV til at ryste i bukserne.

“Traditionelt har hverken faldende eller stigende oliepriser påvirket DSV. Det påvirker vores kunder, fordi fragtraterne er faldet, men da vi ikke ejer noget fragtmateriale selv, kan vi købe transportydelserne tilsvarende billigt, så vi har formået at beskytte vores indtjening. Vi giver effekten videre til vores kunder,” siger Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i DSV.

Den skal man vist lige tænke over?

Færdselsstyrelsen flytter og åbner ny hjemmeside

Færdselsstyrelsen, der er en del af Trafikstyrelsen, er flyttet fra København og har slået sig ned i Ribe. Med åbningen følger en ny webside, hvor information om styrelsens ansvarsområder er samlet

Færdselsstyrelsens hjemmeside – fstyr.dk – indeholder blandt andet informationer om bilsyn og krav til køretøjer, som hidtil har ligget på Trafik- og Byggestyrelsens hjemmeside, samt informationer om kørekort og køre- og hviletid, som tidligere har ligget på Rigspolitiets hjemmeside.

Nyheder om disse områder bliver fremover udsendt via den nye hjemmeside, der kan ses her:


Fakta om Færdselsstyrelsen

  • Den nye færdselsstyrelse er en del af Trafik- og Byggestyrelsen, som hører under Transport- og Bygningsministeriet
  • Færdselsstyrelsen består af omkring 70 medarbejdere og har ansvar for regulering og tilsyn på færdselsområdet, herunder for at bidrage til udarbejdelse af bekendtgørelser og vejledninger, administrering af færdselslovens regler og behandling af generelle spørgsmål om de enkelte sagsområder
  • Færdselsstyrelsen samarbejder med Rigspolitiet, politikredsene, Vejdirektoratet og landtransportbranchens organisationer

Pas på falske mails

Falske mails med indbygget virus spredes konstant på nettet og rammer de fleste postkasser.

I øjeblikket florerer dog en speciel ondskabsfuld en af slagsen:

Mailen forestiller at være afsendt fra Postnord og opfordrer til at man aktiverer et link, der skulle give oplysninger om en pakke.

Selvom mailen er skrevet noget gebrokkent – hvilket i sig selv skulle få alarm klokkerne til at ringe – er der eksempler på virksomheder og private, der har fået slettet alle data på computeren, når de har lukket virus ind. Hvad være er, at virussen spreder sig på netværket og dermed kan angribe en evt. back-up på en server.

Oprydning i Brørup

Superdæk har ryddet op i lageret og har fundet 7 forskellige gængse størrelser, som sælges til “foræringspriser”.

Se nyhedsbrevet her!

Velkommen til nyt medlem

Bestyrelsen byder velkommen til nyt medlem:

Jan Hansen Transport ApS, 6670 Holsted

Hård kost

Højt arbejdspres og dårlige adgangsforhold er nogle af de udfordringer, som lastbilchauffører og selvkørende vognmænd, som kører gods indenfor Danmarks grænser, oplever. Blandt andet disse forhold står beskrevet i en ny NFA-rapport, hvor forfatterne bag har kortlagt arbejdsmiljø og arbejdsevne for en udsat gruppe på arbejdsmarkedet.

Resultaterne i NFA-rapporten viser, at mange af chaufførerne i Danmark oplever et højt arbejdspres, hvilket bl.a. skyldes hård konkurrence i branchen, stram planlægning og høje krav fra kunder. Mange chauffører oplever også dårlige adgangsforhold ved af- og pålæsning. Det kan gøre det svært eller umuligt at bruge hjælpemidler, hvorved arbejdet bliver mere tidskrævende og medfører en øget fysisk belastning og risiko for ulykker, der som regel sker i forbindelse med af- og pålæsning. Endelig oplever mange chauffører, at de har svært ved at holde pauser og få adgang til sund kost.

Vil du vide mere om, hvor galt det står til – kan du læse hele rapporten her!

Belgien indfører vejskat

Fra 1. april 2016 skal lastbiler over 3,5 ton betale vejbenyttelsesafgift i Belgien, oplyser DTL.

Man kan forberede sig allerede nu ved at lade sig registrere. Man skal desuden have en on-board unit (OBU).

Registrering kan ske her.