Pas godt på din bil!

Regeringen fremsatte for nylig et lovforslag om at skærpe indsatsen over for vanvidsbilisme – herunder at give mulighed for at konfiskere køretøjet, uanset om gerningsmanden ikke selv ejer det køretøj, der blev brugt til at køre råddent med.

Som så ofte før er der tale om at der detail-lovgives: hensigten er at ramme privatbilister – og måske varebiler under 3500 kg – som kan køre med hastigheder, der kan føre til vanvidsopførsel.

Men som med f.eks. knivloven i sin tid, rammer man andre grupper, som så uforvarende kan risikere at komme i konflikt med loven.

Med med de kriterier, der er opstillet for at blive sigtet efter den nye lov, er det ikke overvældende sandsynligt, at en vognmand skulle få konfiskeret sin bil: hastighedsoverskridelserne er ingen lastbil i stand til og i andre tilfælde skal der være tale om grov uagtsomhed, spirituskørsel  eller forsætlig forvoldelse af nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Men sker der ulykker i trafikken med en lastbil involveret er det næsten kutyme for, at lastbilen får skylden – uanset hvad. Og dermed kan chaufføren alligevel komme i klemme og vognmanden i sidste ende få bilen beslaglagt.

Der er derfor grund til at undtage køretøjer over 3500 kg.

Undtaget kørsel

Færdselsstyrelsen har ændret i indholdet i den standardskrivelse, hvormed man indkalder kørselsdata til virksomhedskontrol. Det er bl.a. sket i forbindelse med ændringerne i Køre- og Hviletidsbekentgørelsen som følge af vedtagelse af vejpakken.

Således skal det – hvis man har udført undtaget kørsel i kontrolperioden –  nu oplyses, hvilket køretøj der er anvendt til den undtagne kørsel, og hvilken fører der har udført kørslen, hvis der ikke er anvendt førerkort.

Det er derfor en fordel at anvende førerkort under “out” kørsel.

Se eksempel på den nye indkaldelsesskrivelse her.

Betaler du for meget i vægtafgift?

Det er ikke helt let at finde rundt i SKAT’s takstblad for betaling af vægtafgift for tunge køretøjer.

Men kører du f.eks. med en lastbil med 3 eller flere aksler, der trækker en  påhængs- eller sættevogn med 2 aksler og total vogntogsvægt over 40 t. er afgiften kr. 4.700 pr. år. – forudsat at køretøjet er luftaffjedret (forakslen må dog gerne have anden affjedring).

Kører du dermed udelukkende med påhængs- eller sættevogn med 3 eller flere aksler er taksten reduceret til kr. 2.514 pr. år.

Der er dermed en besparelse på kr. 2.186 at hente, hvis man alligevel aldrig får en 2 akslet trailer på krogen.

Se alle takster på www.skat.dk.

Brug samarbejdsaftalen med SUPERDÆK

Klimakrisen er sat på stand på stand by. Efter en del år med grøn vinter er vi blevet mindet om, at dårligt føre stadig kan forekomme.

Derfor er der igen behov for dæk, der kan modstå vejrligets skiften.

Nu har du mulighed for købe engros til dit eget  værksted og opnå andre fordele ved at oprette en kundeaftale hos SUPERDÆK.

Se vedlagte oversigt over kundefordele, hvis du benytter dig af foreningens samarbejdsaftale med SUPERDÆK.

Velkommen til nyt medlem

Foreningen byder hjertelig velkommen til nyt medlem:

Vognmand Morten H. Nielsen, 6650 Brørup

Foreningsnyt

I disse dage – midt i februar – udsender bestyrelsen normalt en indkaldelse til årets generalforsamling, der i mange år altid har været afholdt den første lørdag i marts måned.

Det sker af årsager, som er os alle bekendt, ikke i år.

Bestyrelsen håber, at det i løbet af foråret sker lettelser i forsamlingsforbudet, der gør det muligt at indkalde til generalforsamling.