Nyhedsbrev nr. 28 2015

ITD etablerer arbejdsgiverforening

Vi afholdt i foreningen i juni måned et medlemsmøde med emnet “Virker den danske model i vognmandsbranchen?”

På mødet blev der givet udtryk for, at vi har været for langsomme til at tilpasse os globaliseringen – nogle få store organisationer har været for sløve til at indrette sig efter realiteterne.

Flere var fortaler for en fleksibel overenskomst med størst mulig selvstændighed på den enkelte arbejdsplads: arbejdstiden kan aftales variabelt, løn er baseret på en mindsteløns overenskomst – fastsættelse af slutlønnen overlades til markedet.

Nu ser det ud til, at de ønsker måske kan indfries efter ITD’s ekstraordinære generalforsamling torsdag aften, hvor medlemmerne med stor opbakning sagde ja til etableringen af arbejdsgiverorganisationen ITD-A.

ITD har officielt meldt ud, at ønsket med den nye arbejdsgiverorganisation er at sikre en større organisationsgrad i vognmandsbranchen, samt at etablere en overenskomstmodel, der er gennemskuelig og fleksibel og som sikrer gode løn- og ansættelsesforhold samt ligger inden for rammerne af den danske arbejdsmodel.

»Vi vil den kommende tid gå i nærmere dialog med de eksisterende parter i markedet for overenskomster for at finde en mulig modpart og se, om vi kan finde en gennemskuelig og fornuftig overenskomstmodel, der er skruet sammen, så den kan tiltrække det professionelle transporterhverv,« siger Jacob Chr. Nielsen, adm. direktør i ITD

Nyt trafikkort

Vejdirektoratet har udviklet et nyt trafikkort, der rummer aktuelle trafikmeldinger, live data om trafiksituationen og andre informationer, der kan vise sig at blive et vigtigt værktøj for erhvervschauffører.

Det nye trafikkort erstatter fire forældede kort og overblikket skabes via en lang række kilder fra live data fra vejkameraer og fra informationer fra blandt andet trafikanter, politi, redning, kommuner og entreprenører.

Erhvervet kan blandt andet finde informationer om frihøjder, vægtgrænser, modulvognsnettet og farligt gods, der alle har fået en opgradering i forhold til tidligere versioner af kortet. Her vil også være adgang til at udskrive informationerne for ruten, inden man begiver sig ud på vejene, så man har det fulde overblik lige ved hånden.
Find kortet på: http://trafikkort.vejdirektoratet.dk/    og vælg lastbilikon.

Vagtskifte hos OK

Fra 1. januar overtager Lars Troelsgaard Sørensen hvervet som distriktschef i Region Syd efter Lars Chr. Jensen, der fremover vil være beskæftiget med salg af smøreolier.

OK har netop åbnet en ny Truck Diesel-station i forbindelse med den eksisterende OK Plus station i Lyne i Vestjylland.

Årets nye skud på stammen er stationerne i Thisted, Sdr. Borup, Skovlunde og nu altså i Lyne samt de to mindre anlæg i Toftlund og i Rødby. Og inden året er omme, forventer OK at åbne endnu en, også i det vestjyske, nemlig i Skjern.

Se kort over alle truckstationer

Foreningen har igen opfordret OK til at opgradere den eksisterende OK station i Grindsted til Truck-diesel station. Det kigger man på!

Lars Troelsgaard Sørensen kan kontaktes på:

Mobil      +45 30369403
Mail        LATS@ok.dk

Chaufførudannelsesbeviset bliver billigere

Gebyret på chaufføruddannelsesbeviset sættes ned til 210 kr. Det sker fra årsskiftet 2015/2016.

Medlemmer opfordres til at kontrollere, at samtlige chauffører er i besiddelse af chaufføruddannelsesbeviset. Der er ingen undtagelser for ikke at være i besiddelse af det blå kort. Det skal medbringes under kørslen og på forlangende forevises for politiet. Chauffør og vognmand risikerer en bøde, hvis han/hun ikke har erhvervet chaufføruddannelsesbeviset eller medbringer det under kørslen.

Derfor er det ligeledes vigtigt at holde øje med udløbsdato, så chaufføren får fornyet inden det er for sent!

Glædelig (H)jul fra Superdæk

Salgsteamet hos SDS er i gavehumør og ønsker glædelig jul med gode tilbud på lastbildæk.

Se tilbuddene her!