Nyhedsbrev nr. 26 2020

Har du betalt Maut i Tyskland – mulighed for refusion

Baggrund for muligheden for at kunne forlange betalt Maut delvis tilbage ligger i en afgørelse fra EU-Domstolen i oktober. Med denne afgørelse bestemte domstolen, at den tyske opkrævning af Maut er i strid med EU lovgivningen, fordi den medtager omkostninger til færdselspoliti.

EU domstolen har fastslået, at omkostninger for politi ikke er omfattet af begrebet infrastrukturomkostninger og dermed ikke må være del af Maut satserne.

Afgørelsen giver nu en mulighed tor at kræve den del af Maut`en tilbage, som er opkrævet på et ulovligt grundlag. Dette gælder som udgangspunkt for tidsrummet fra 2017 og frem. Ansøgning om refusion skal ske inden årsskifter, idet mulige krav fra 2017 forældes med udgangen af 2020.

Den andel af Maut, som kan kræves tilbage, vil formentligt ligge omkring 4%-7% af det samlede beløb. Hvor højt kravet vil være er afhængigt af det konkrete køretøj m.v.

Kontakt foreningskontoret, hvis du behov for assistance til at søge Maut refusion

Julenyheds brev fra Skifter Lastbil

Skifter Lastbil A/S har udsendt deres jule nyhedsmail med flere gode tilbud.

Mangler man en gave til sig selv, kan en FH 4×2 trækker med lukket trailer f.eks. erhverves til kr. 75,00 excl. moms.!

I nyhedsbrevet er der desuden link til den seneste udgave af MIDTERSTRIBEN.

Læs nyhedsbrevet her!

Foreningsnyt

Bestyrelsen havde vedtaget at påbegynde forberedelserne til medlemsfesten i 2021 i håb om, at der til den tid igen blev åbnet for at mødes i større forsamlinger.

Som bekendt har regeringen i går meldt ud, at allerede eksisterende restriktioner forlænges til 28. februar.

Det betyder, at chancen for at kunne afvikle medlemsfesten er meget lille, og bestyrelsen har derfor valgt at udskyde den årlige vognmandsfest.

Vi satser derimod på, at der bliver mulighed for at indkalde til generalforsamling den 6. marts 2021 som planlagt.