Nyhedsbrev nr. 25 2020

“Ribe Amt” er et smørhul!

11 år i træk har Dansk Industri taget temperaturen på de danske kommuners lokale erhvervsklima med Danmarks største og mest omfattende virksomhedsundersøgelse. Ikast-Brande vandt igen, men der er grund til at glæde sig over at 3 af kommunerne i det gamle Ribe Amt topper listen som de samlet set mest erhvervsvenlige: Vejen på 2. pladsen, Varde er nr. 8 og Billund nr. 10.

Esbjerg kommune bidrager desværre negativt med en 59. plads.

Når det gælder placeringen i de enkelte under-discipliner f.eks. “Brug af private leverandører” og “Infrastruktur og transport”  er placeringen helt anderledes.

Det må betyde, at også transporterhvervet har mulighed for at trives. For når det øvrige erhvervsliv har gode vilkår, genererer det kørselsopgaver fra virksomhederne.

Se din kommunes placering i de enkelte discipliner og vurder om du genkender billedet – klik på kortet:

DEKRA udbyder krankurser

Nu bliver der mulighed for at hente et kranbevis hos Dekra i Vejen.Et bevis til en kran med en løfteevne på 8-30 tonsmeter (tidligere kran D certifikat) kan erhverves på 10 dage og kurset koster kr. 1260 i egenbetaling.

Læs mere her!

Aftale om arbejdsfordeling forlænget

S-regeringen og arbejdsmarkedets parter har forlænget treartsaftalen om den midlertidige ordning om arbejdsfordeling til til udgangen af 2021. Det betyder, at lønmodtagere – arbejdstagere fortsat kan deles om det arbejde der måtte være.Udover forlængelsen bliver ordningen mere fleksibel, så arbejdsmarkedets parter kan aftale, at virksomhederne på deres overenskomstområde får mulighed for at nedsætte arbejdstiden med op til 80 procent frem for de nuværende 50 procent.

Det bliver også muligt under visse betingelser at indkalde afløsere til pludseligt opstået medarbejde.

Desuden bliver reglerne om ordningen mere enkle at administrere for a-kasserne. Medarbejdere i ordningen kan modtage en forhøjet dagpengesats og trækker ikke på deres to-årige dagpengeret, mens de er i ordningen.

Arbejdstilsynet kontrollerer Corona beredskab

Arbejdstilsynet vil i en periode føre målrettet tilsyn i brancher, hvor der er en høj forekomst af vandrende arbejdskraft, og det gælder jo i høj grad for vejgodstransporten. Under besøgene vil de tilsynsførende vejlede og føre kontrol.

Tilsynet vil fokusere på en snak om, hvad virksomheden gør for at forhindre smitte.

De fleste transportvirksomheder har udstyret chaufføren med mundbind og håndsprit, men hvis man har en skriftlig instruktion, der beskriver virksomhedens forholdsregler, vil det formodentlig være det, som stiller kontrollanten tilfreds.

Donationer fra FDE fonden

FDE fonden støtter biograffilm og kvindenetværksdag.

Fonden har netop offentliggjort resultatet af den 21. uddelingsrunde (2. halvår 2020). I alt blev der uddelt kr. 470.000 til 10 projekter, hvoraf de 6 projekter er i kategorien “Vidensspredning/uddannelse”.

Men interessant er det, at fondsbestyrelsen har valgt at donere kr. 100.000 til en ny biograffilm om lastbilchaufførs univers. Filmen får titlen ”Asfalt”.

Optagelserne begynder i efteråret 2020. Den bliver optaget i Nordjylland, og det forventes, at filmen vil nå det store lærred i foråret eller sensommeren 2021.

Spændende bliver det til sin tid at opleve filmen, der efter sigende skulle byde på hverdags realisme – tilsat romantisme – i transportbranchen

Se en liste over FDE-fondens donationer her!

Print dit eget VOLVO julekort

Julekort som postkort er ikke rigtig moderne længere.

Skulle man synes at opslagstavlen er lidt for tom her i julemåneden kan du hente og printe julekortet fra Volvo, som dermed kan bidrage til julestemningen på kontoret: