Næste medlemsmøde nærmer sig!

Tidspunktet for næste medlemsmøde i Hovborg den 13. november 2014 nærmer sig.

Programmet er klart og indbydelse udsendes i løbet af de nærmeste dage. Emnet er denne gang “Hvor er vognmandsbranchen om 10 år?” og indlæggene leveres af:

Lars Dagnæs, som er er uddannet civ. ing. fra Danmarks Tekniske Universitet og i dag driver den uafhængige rådgivningsvirksomhed TransECO2. Lars Dagnæs har over 35 års erfaring fra udvikling af dansk transport og logistik.

Susanne Jensen-Iversen   og Signe Bring-Nielsen  kommer fra virksomheden TUC Dekra, Vejen og arbejder med  bl.a.  uddannelse, rekruttering og placering af chauffører.

 Poul Bruun, mangeårig underdirektør og nu innovationsdirektør hos ITD.

Bestyrelsen håber på sædvanlig god tilslutning til arrangementet.

Udfører du vintertjeneste eller anden undtaget kørsel?

Sæsonen for vintertjeneste er i gang. Kørsel med saltspreder eller sneplov kan udføres som “undtaget kørsel”, hvor der ikke er krav om anvendelse af tachograf. Der er dog en række andre hensyn, der skal tages til de generelle køre- og hviletidsregler.

Kører du vintertjeneste – eller andre former for “undtaget kørsel” og har behov for at få reglerne genopfrisket er du velkommen til at kontakte konsulenttjeneten.

Betaling ved overgang til vintertid

Klokken 02.00 natten mellem lørdag 25. oktober og søndag 26. oktober 2014 bliver tiden skruet en time tilbage. Sommertiden ophører, og vi går tilbage til vintertid.

Den effektive arbejdstid bliver dermed en time længere for medarbejdere, som er på arbejde på dette tidspunkt.

I denne forbindelse har medarbejderne krav på normal betaling for den fulde effektive arbejdstid. Der skal med andre ord betales sædvanlig timeløn uden overarbejdstillæg for den ”ekstra” arbejdstime. Det fremgår af en aftale, som DA og LO har indgået om sommer- og vintertid. (ATL).

Fra billedarkivet

Foreningsmedlem Åge Melgaard har en stor samling af historiske billeder med lastbiler som motiv.

Denne gang bringer vi et billede at 2 MAN komprimatorbiler, som har tilhørt Leth Transport, Ribe.

Læs mere om bilerne: Her!