Nyhedsbrev nr. 23 2014

Aktuelt tilbud til medlemmer – annoncer sammen med foreningen

Jyske Vestkysten udsender special tillГ¦g om “Transport og Logistik”.
Business-Syd udkommer den 26.10.14 som tillæg til JydskeVestkysten samt postomdeles til
samtlige virksomheder i JydskeVestkysten udgivelsesomrГҐde samt i Vejle ogВ Fredericia kommuner. Foreningen har reserveret en 1/1 side. Udover redaktionel omtale af foreningen bliver der plads til atВ medlemmer kanВ profilere egen virksomhed i form af en annonce.

Hensigten er at sende et samlet signal om en aktiv og alsidig vognmandsbranche, der gerne lГёser transportopgaverne for det lokale erhvervsliv.

Der er plads til:В 8 store (120*60 mm) a kr. 1500 ogВ 2 smГҐ (60*60 mm) a kr. 750

Kontakt sekretariatet (tlf. 22735041), hvis du har lyst til at vГ¦re med – fordeles efter “fГёrst til mГёlle” princippet.

Se prospekt med flere oplysninger: her!

Spændende virksomhedsbesøg hos TUC

Der blev snurret pГҐ glatbanen, den store amerikanertruck blev inspiceret og der blev gjort et ihГ¦rdigt – men forgГ¦ves – forsГёg pГҐ at tГёmme pГёlsevognen for pГёlser og brГёd, da foreningsmedllemmer var til ГҐben hus hos TUC Decra i Vejen for nylig.

Mange fik sig en snak med værterne om de forskellige kursustilbud, man tilbyder og der blev givet gode råd til indholdet i den obligatoriske EU-efteruddannelse.

Enkelte fik sig et mini lastsikringskursus og alle nГёd det gode efterГҐrsvejr, der indbГёd til havefest!

Skridt mod mere lige konkurrenceforhold?

Trafikstyrelsen har analyseret kravene til løn- og arbejdsvilkår for chauffører i de såkaldte ”blandede” godskørselsvirksomheder. Det har resulteret i nye retningslinjer, som trådte i kraft den 1. oktober 2014.

En blandet godskørselsvirksomhed er en virksomhed, der er registreret i CVR-registret med andet hovederhverv end godskørsel. Det kan f.eks. være en entreprenør-, landbrugs- eller gartnerivirksomhed.

Efter dialog med arbejdsmarkedets parter har Trafikstyrelsen fastsat fГёlgende retningslinjer for denne type virksomheder:

Blandede virksomheder, som hverken er medlem af en arbejdsgiverforening eller har tegnet en tiltrædelsesoverenskomst, skal følge de bestemmelser om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektive overenskomster for chauffører.
Blandede virksomheder, som er medlem af en arbejdsgiverforening eller har tegnet en tiltrædelsesoverenskomst uden for transportområdet, skal ved udstedelse af flere end to tilladelser følge de bestemmelser om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektive overenskomster for chauffører

Læs nyheden på Trafikstyrelsens hjemmeside

Fra billedarkivet

Foreningsmedlem Г…ge Melgaard har en stor samling af historiske billeder med lastbiler som motiv.

Denne gang bringer vi В billeder af et par “gamle kГ¦mper”, som har tilhГёrt nu afdГёde vognmand Carlo Schmidt, Holsted. Virksomheden drives i dag af sГёnnen, Carl JГёrn Schmidt, med en mere moderne vognpark, men stadig med trГ¦transport som speciale.

Carlo Schmidt