Stor opbakning til RAV medlemsmøde

Bestyrelsen glædede sig over solid opbakning fra medlemskredsen, da der forleden var indbudt til medlemsmøde på Hovborg Kro.

Knap 80 deltagere fejrede fælles Mortensaften med den traditionelle menu: Andesteg og risalamande. Dermed var bunden lagt til et fornøjeligt indlæg af filosoffen og humoristen John Engelbrecht, der holdt foredrag med emnet: ”Arbejdsliv, kolleger og arbejde som kunst”.

Engelbrechts ekvilibristiske ordstrøm om livet i almindelighed gav stof til eftertanke og krydderiet i form af anekdoter anledning til højlydt morskab.

Engelbrecht demonstrerede på fornem vis kunsten at balancere mellem livsfilosofi og humor – i filosoffens verden er humoren en særdeles vigtig ingrediens for at sikre et godt arbejds- og privatliv.

Det lykkedes Engelbrecht at give et farverigt portræt af humorens mangfoldighed og forskellighed, om livsmod og langsomhed, og sidst men ikke mindst arbejdsglæde og livsglæde.

Skal et fælles Mortensaften arrangement være en tilbagevendende begivenhed fremover – bestyrelsen overvejer!

img_4008-4

AFU: Bidrag til Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede

Regeringen har opfundet en ny skat til arbejdsgivere:Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede
Formålet med lov om Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede er at sikre, at udstationerede lønmodtagere i Danmark kan få dækning for deres lønkrav fra deres udenlandske arbejdsgiver i henhold til den overenskomst, der er indgået.

Endvidere skal fonden inddrive tilgodehavender fra arbejdsgiveren og om nødvendigt dennes danske hvervgiver.

Fonden finansieres blandt andet af et bidrag fra alle ATP-pligtige arbejdsgivere i Danmark samt udenlandske arbejdsgivere, der er anmeldt i Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT-registeret).

Bidraget udgør 11,30 kr. for hver fuldtidsbeskæftiget lønmodtager, som arbejdsgiveren indbetaler ATP-bidrag for.

Den samme bidragssats gælder for udenlandske arbejdsgivere, som er anmeldt i RUT-registeret, for hver fuldtidsbeskæftiget lønmodtager, der udfører den pågældende tjenesteydelse.

Spændende om de penge kommer ind?

Godt tilbud fra Netshoppen

VARM TERMOKEDELDRAGT

Bestil denne varme termokedeldragt til dig selv eller dine chauffører.

– Kvalitet:100% polyester
– Vandsøjletryk: 8.000 mm
– Størrelse: S-4XL
– Fås i 3 forskellige farver

KUN 399 kr.
Normalprisen er 1.349 kr.

Husk årlig kontrol af Code XL eller L trailere

DTL oplyser:

Når et køretøjs opbygning er blevet testet og godkendt i henhold til DIN EN 12642 Code XL eller L, skal der udføres årlige kontroller.

Opbygninger, der er testet og godkendt i henhold til DIN EN 12642, skal hvert år kontrolleres af en ekspert på feltet, hvis man vil bibeholde fordelene ved XL-godkendelsen. Det oplyser TÜV Nord Mobilität GmbH & Co. KG til DTL- Danske Vognmænd.

Kontrolorganet kan være et serviceværksted, producenten eller en testvirksomhed som f.eks. Dekra eller TÜV. De årlige kontroller skal dokumenteres i en logbog, som nogle producenter allerede udleverer ved leveringen af opbygningen. Efter den årlige test skal evt. mangler udbedres.

Dumper opbygningen til kontrollen, kan den stadigvæk anvendes. I så fald skal der ved lastsikring anvendes andre surringsmetoder, i forhold til at opbygningen ikke længere er XL-godkendt.

I Tyskland er det ikke usædvanligt, at en del afsendere, herunder bryggerier m.v., allerede inden lastning påbegyndes, kontrollerer om opbygningen nu også har en pletfri godkendelse.