RAV studietur 2015 – sæt kryds i kalenderen

Bestyrelsen har fået aftalerne på plads, så tidspunktet for årets studietur for RAV medlemmer nu er fastlagt. Turen afvikles i perioden fra torsdag den 7. oktober til søndag den 11. oktober. Destinationen er Bruxelles og målet er et besøg med rundvisning i Europa parlamentet fredag formiddag. Fredagen byder desuden på rundtur i den flotte gamle belgiske hovedstad. Lørdagen tager vi til en anden historisk belgisk by, Antwerpen, hvor der er lagt et omfattende program med besøg på nogle af byens hovedattraktioner. Turen foregår i bus og invitation med udførligt program udsendes til medlemmer en af de første dage.

Nye lastbiler skal sikres bedre

En ny bekendtgørelsen kræver, at nye lastbiler og busser, der registreres første gang den 1. november 2015 eller senere, skal være udstyret med vognbaneskiftalarm og avanceret nødbremsesystem. Dette følger af EU-regler på området.   Vognbaneskiftalarm og især avanceret nødbremsesystem er en stor sikkerhedsmæssig forbedring. Vognbaneskiftalarmen kan modvirke, at en lastbil eller bus kommer over i en vognbane med modkørende trafik eller kører ud i rabatten, hvis føreren af bilen er uopmærksom. Tilsvarende kan et avanceret nødbremsesystem sørge for at bremse bilen automatisk, hvis føreren er uopmærksom og ikke har opdaget, at bilerne foran bremser eller holder stille.   Kravet i EU-reglerne om nødbremsesystemer til lastbiler betyder først og fremmest, at luftaffjedrede nye lastbiler, der bliver solgt efter 1. november 2015, skal være udstyret med et nødbremsesystem. Andelen af luftaffjedrede lastbiler udgør i dag ca. 90 pct. og dermed langt hovedparten af lastbilsmarkedet. Kravet vil fra 2018 også gælde for nye ikke-luftaffjedrede lastbiler.   Det er ikke teknisk muligt at eftermontere nødbremsesystemer på eksisterende lastbiler. Sådanne systemer skal være indarbejdet i lastbilen, når den bliver konstrueret, har transport- og bygningsministeren oplyst til Folketinget. Se inde fra kabinen, hvordan systemet virker her!

Tilbud om gratis dækkontrol

Denne måneds nyhedsbrev fra Superdæk indeholder bl.a. gratis tilbud om et komplet Fleet-kontrol af dækkens tilstand inkl. kontrol og påfyldning af luft. Læs nyhedsbrevet her!

Følg udviklingen i dieselpriser fra dag til dag

ITD følger løbende udviklingen i dieselpriserne. I en periode har branchen været begunstiget af faldende brændstofpriser, men hvordan har udviklingen været over en længere periode og hvor store procentvise udsving er der reelt tale om i en given periode. Det er der mulighed for selv at konstatere ved hjælp af et let tilgængeligt værktøj, som ITD har udviklet. Prøv selv og hent værktøjet her: Prisudviklingen fra 1. januar 1999-2015 vist som tabel – regneark – beregn omkostningsændringen siden et givent tidspunkt.