Verden set fra stenbroen

En organisation, som kalder sig “Brancheorganisation for den danske vejgodstransport” slår nu til lyd for at boligjobordningen skal begraves. Begrundelsen skulle være, at den populære ordning stjæler arbejdskraft fra andre brancher, herunder transportbranchen.

Med andre ord mener man, at der ved bortfald af ordningen frigives f.eks. tømrer – og murersvende, som så kan arbejde som lastbilchauffører i stedet for. Derved kan transportbranchens øjeblikkelige mangel på arbejdskraft  afhjælpes ved aktivering af ledige håndværkere.

Udtalelsen må være påvirket af, den den pågældende vognmandsorganisations erhvervspolitiske afdeling hovedsageligt ser verden fra et kontor på 3. sal på Vesterbrogade i København.

Vel er der for tiden vognmænd, der godt kunne bruge et par ekstra hænder bag et rat. Men arbejdet som chauffør et højt specialiseret og det kræver nogle år i branchen, inden chaufføren mestrer jobbet fuldt ud.

Så med al respekt for håndværksfaget: Skomager bliv ved din læst!

Rekord-overskud hos NDI

Der er god grund til at ønsker stort TILLYKKE til NDI-koncernen, der i sit nye regnskab, som løb fra 1. juli 2020 til 30. juni 2021, lander et overskud på 82 millioner kroner. En forbedring på 44 millioner sammenlignet med sidste års overskud. Resultatet er dermed det bedste i virksomhedens historie.

NDI og herunder Super Dæk Service, som har 62 afdelinger i hele landet, er en skattet samarbejdspartner for foreningen og foretrukken dækleverandør for foreningens medlemmer.

Stor tilslutning til forenings arrangement

Bestyrelsen glæder sig over solid tilslutning til medlemsmødet i Hovborg i sidste uge, som samlede ca. 50 deltagere.

2 repræsentanter fra DEKRA fortalte bredt om virksomheden og specifikt om nyheder i EU-efteruddannelsen og gav eksempler på, hvorledes man arbejder med rekruttering af chauffører til vognmandsbranchen..

Jurist Maria Feldberg fra Guretruck i Padborg gennemgik elementerne i Vejpakken – nogle er indført og interessen samler sig nu om de forandringer, der kommer til at ske fra februar 2022.

Forinden havde vi alle – som traditionen byder – nydt kroens lækre Mortens aften menu.

En vellykket aften, som du kan læse mere om på hjemmesiden under referater. 

VOLVO kører længere på literen

VOLVO Trucks – som ellers gør et stort nummer ud af at optræde politisk korrekt og satse på batteri lastbiler -har dog ikke helt opgivet dieselmotoren. I en pressemeddelelse fremhæver man flere vigtige nye opdateringer til sine 11 og 13 liters Euro6 motorer, der lykkes med at levere kombinerede fordele ved at reducere brændstofforbruget og samtidig forbedre køreegenskaberne.

Derved skulle man være i stand til at forbedre det hidtidigt bedste testresultat på 22,7 liter pr. 100 km (4,40 km/l) med en gennemsnitshastighed på 80,35 km/t.

Har man dårlig samvittighed over at køre i en dieseldreven Volvo lastbil, kan man nu kompensere i fritiden. VOLVO Personvagnar introducerer nemlig en helelektrisk V40 som tilmed er vegansk: hel fri for læder.

Læs pressemeddelelsen fra VOLVO Truck her!

Varsling af ferie mellem jul og nytår

I år er en “arbejdsgiverjul”, da der er 4 arbejdsdage mellem jul og nytår. Holder virksomheden lukket, kan der varsles ferie.

Restferie skal varsles med mindst 1 måneds varsel.

Hvis en virksomhed holder helt ferielukket, kan arbejdsgiveren kræve, at medarbejderne holder ferie under ferielukningen, uanset om medarbejderne har optjent nok betalt ferie til ferielukningen.

Ny DTL Magasin

DTL Magasinets november udgave er udkommet og kan læses af alle på DTL’s hjemmeside.

Igen er der mange gode artikler – læs bl.a. Erik Østergårds leder med overskriften “Klap lige klimahesten”.

Læs DTL Magasiner her!