Nyhedsbrev nr. 20 2018

Så er der igen orden i geledderne

En af landets største transportkøbere Danish Crown har nu vist den del af transportbranchen, som benytter sig af udenlandske chauffører i udenlandske biler, hvor skabet skal stå.

Initiativet er stærkt foranlediget – og måske udelukkende af den grund – af mediestormen mod Kurt Beier. Usle boligforhold vil man ikke finde sig i, hvorimod man af gode grunde ikke blander sig i aflønningen af chaufføren. Der kræves blot, at chaufføren skal aflønnes med minimumslønsatsen i sit hjemland.

Det er selvfølgelig sympatisk at Dansh Crown sætter trumf på, så byggebranchen nu får kronede dage med på 8 uger at skulle indrette boliger til overnattende chauffører.

Men hvad hjælper det de chauffører, der så blot får besked på at campere på en rasteplads eller en tilfældig parkeringsplads? Og hvordan stiller kommunerne sig til en ansøgning om hotelbyggeri i et industrikvarter, hvor speditører eller vognmanden typisk har sin virksomhed?

DC fortjener selvfølgelig ros for initiativet, men denne branche har jo altid været kreativ og danske virksomheder med postkasse filialer i udlandet hører måske til de dygtigste af slagsen.

Se checkskemaet, som Danish Crown fremover vil anvende ved kontrol af transportleverandører: Kontrolskema

Læs erklæringen, som transportørerne skal underskrive: Transporterklæring

Husk registreringsattester og synsrapporter i bilen

Kører du til udlandet, skal du som udgangspunkt medbringe de originale registreringsattester for både motor- og påhængskøretøjer, idet de fleste lande vil kræve dette. Hvis du har en registreringsattest af den nye model, kan du nøjes med at tage del I af registreringsattesten med og beholde del II på kontoret.

Ved kørsel i Danmark kan man nøjes med en kopi.

Derudover skal man medbringe den seneste synsrapport og vejsidesynsrapport, hvis en sådan foreligger.

I Danmark, Norge og Sverige accepteres papirkopi eller elektronisk bevis for syn og vejsidesyn.
Du kan hente den seneste synsrapport her: http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk/sider/soegning.aspx

De øvrige EU-lande kan kræve at få forevist den fysiske synsrapport.

Nyhedsbrev fra Skifter Lastbil

Det er 25 år siden den første Volvo FH rullede ud af produktionslinjen. Det fejrer Volvo Trucks nu med at markere tidspunktet for produktion af de første 1 000 000 producerede Volvo FH-lastbiler ved at sende en særlig ”25 edition” model på markedet.

Se en video af fødslen af ​​specialudgave jubilæumslastbilen – en hyldest til den ikoniske Volvo FH via link i Skifter Lastbils seneste nyhedsbrev, hvor der som sædvanligt findes mange særligt udvalgte tilbud.

Hent Nyhedsbrev SKIFTER Lastbil

Mortensanden fortæret

66 veloplagte medlemmer af RAV fejrede en rigtig hyggelig aften på Hovborg Kro med Mortensand på tallerknerne og en veloplagt Frode Munksgaard som indlægsholder.

Den solide tilslutning til dette arrangement nu 3. år i træk har motiveret bestyrelsen til straks at booke kroen til Mortensaften 2019 – den 8. november.

Ny digital vejledning om foder

Fødevarestyrelsens vejledning om foder fylder 421 sider!

Vejledningen omfatter også forhold som transportøren skal være opmærksom på så derfor kan der være behov for at vognmanden skal bladre alle over 400 sider igennem.

Men nu har Fødevarestyrelsen digitaliseret og samlet vejledning om foder og fodervirksomheder, så du nu kan søge på kryds og tværs i foderreglerne.

Man kan selvfølgelig også vælge at printe vejledningen, hvis man hellere vil blade. Men så skal der nok en frisk og hel pakke papir i printeren!

Find Fødevarestyrelsen hjemmeside, hvor du kan vælge at søge/bladre elektronisk – eller printe: Her!