Nyhedsbrev nr. 16 2013

         

 

Har du fået oprettet din elektroniske postkasse?

Elektronisk post erstatter rudekuverterne, når den nye lov om elektronisk postkasse til virksomheder med CVR nr.  træder i kraft den 1. november 2013.

Postkassen er gratis og vil blive anvendt til f.eks. meddelelser om årsregnskab, bilsyn, sygedagpenge, straffeattester m.v. For at oprette postkassen skal man have en digital signatur. Det tager et par uger at få den specielle medarbejdersignatur – bestil derfor signaturen allerede nu. 

Hent en vejledning til bestilling af digital signatur for enkeltmandsvirksomhed eller selskab

Når du har din digitale signatur, er det ikke kompliceret at oprette postkassen – se vejledning.

Synes du alligevel det virker kompliceret – eller vil du slippe for besværet – er der særlig hjælp at hente for foreningens medlemmer:

Vi hjælper med bestilling af digital signatur og oprettelse af den digitale postkasse på virk.dk

Du kan yderligere træffe aftale om, at foreningens konsulent passer din postkasse og giver dig besked, når der er post!

Kontakt os på info@ravf.dk eller telefon 2273 5041, hvis du ønsker hjælp!

Se mere på virk.dk/postkasse.

 

Godt møde i Hovborg om forebyggelse af kriminalitet 

Foreningen var repræsenteret på et møde om transportsikkerhed og forebyggelse af kriminalitet i Hovborg i tirsdags.

Deltagerne hørte politikommissær Christian Østergård, Syd og Sønderjyllands Politi fortælle om situationen i vort område og om det igangværende forebyggende arbejde.

Flertallet af de deltagende vognmandsvirksomheder berettede om  tyveri af dieselolie  – enten fra biler eller stationære tanke. Politiet kunne bekræfte at antallet af anmeldelser er steget fra 4776 i 2008 til 9352 i 2012. I de første 8 mdr. af 2013 er antallet dog faldet lidt. Det kan skyldes, at tyveriramte virksomheder ikke anmelder, da værdien er under selvrisikoen eller man ikke forventer en opklaring.

Politiet opfordrer dog til, at alle tyverier anmeldes, så man hele tiden har et overblik og kan prioritere indsatsen. Man er i dialog med olieselskaberne for at motivere dem til begrænsning af mulighederne for misbrug af kort. 

Dansk Tanksikring Aps, Kolding markedsfører forskellige artikler til sikring af dieseltanke.

Et andet problem er tyveri af nummerplader, som bør skrues eller limes fast.

Generelt opfordres til, at borgerne og virksomheder sikrer deres værdier bedre. “Lejlighed gør tyv” – men det handler om at gøre det så besværligt for tyven som muligt. Politiet kan og skal ikke være overalt.

For at forsøge at dæmme op for den stigende østkriminalitet er der oprettet en særlig afdeling indenfor Politiet – UKA – der opererer fra en base ved grænsen. Afdelingen kan kontaktes på tlf. 56429010 og modtager bl.a. gerne anmeldelser, hvis man konstaterer tyveri af køretøjer, som er på vej til udlandet og forventes at passere grænsen indenfor 1 time. 

Konklusionen blev, at alle virksomhederne bør danne sig et overblik over risikoen ved at oprette en sikrings-manual. Syd- og Sønderjyllands Politi, Erhvervenes Hus i Aabenraa og ITD har udgivet en vejledning – hent den her!

 

KRIM mode Hovborg

Studieturen til Berlin

RAV studieturen til Berlin afvikles som tidligere meddelt fra d. 3. – 6.10.13. Tur leder Frede Matzen oplyser, at der endnu er 2 ledige pladser, der sælges efter først til mølle princippet.

Hent program for turen her!