Er der organisationsfrihed i Danmark?

Ingen tvivl om det, for det står i Grundloven fra 1849. Et eksempel på foreningsfrihed er arbejdsmarkedet,  hvor den positive foreningsfrihed er retten til at organisere sig, mens den negative tilsvarende er retten til at stå uden for. Dermed er eksklusivaftaler ulovlige.

Men Danske Godschauffører stiller i et opslag på deres hjemmeside under overskriften “Er det ren og skær magtkamp?” spørgsmålet, hvorfor et fagforbund organiseret under LO i samarbejde med en arbejdsgiverforening organiseret under Dansk Arbejdsgiverforening uhindret kan slippe afsted med at indlede konflikt mod en privat transportvirksomhed?

Den ramte virksomhed er endda organiseret som fuldgyldigt medlem af ITD-A og følger dermed foreningens overenskomst med Krifa.

” Med en organisationsfrihed i Danmark,- virker det en anelse mærkeligt,- at der kan varsles konflikt fra en organisation,- overfor en virksomhed,- der allerede er organiseret,- uden en reaktion af nogen art”, skriver Danske Godschauffører.

Underligt er det, at provokation og magtanvendelse får lov til at passere uden nogen reagerer – og hvem bliver den næste virksomhed, der får knægtet sin organisationsfrihed?

Pas på ledningerne!

Sikkerhedsstyrelsen, Energinet og Dansk Energi udgiver en folder, der er gratis og kan hentes på deres hjemmeside.Det sker på den meget tragiske baggrund, hvor en chauffør for ganske nyligt mistede livet, da han påkørte en højspændingsledning mellem Viborg og Karup.

Folderen, Pas på ledningerne og livet, indeholder bl.a. information om respektafstande omkring luftledningerne og er opdateret med de nyeste regler og vejledninger på området.

Hent folderen til dig selv og sine chauffører her

Regulering af offentlige gebyrer

Nogle gebyrer bliver dyrere, andre billigere iflg. den bekendtgørelse om regulering af gebyrer som Trafik-, bygge- og boligstyrelsen har sendt i høring.

Eksempelvis ændres gebyrsatsen for chaufføruddannelsesbevis til førere af lastbiler og busser bliver justeret fra 155 kr. i 2018 til 180 kr. i 2019.

Se de nye takster her!

Har du brug for nye chauffører?

Dekra har tidligere haft stor succes med afholdelse af jobmesser og gentager nu sucessen.

Få en gratis stand på messen i Vejen den 27. september og kom i dialog med både nyuddannede og erfarne chauffører. Kontakt Susanne Jensen-Iversen på telefon 31 63 20 40 eller via e-mail susanne.jensen-iversen@dekra.dk og hør mere.

Læs mere om arrangementet her!

Kom og ønsk Ole Velbæk tillykke

Medlem af Ribe Amts Vognmandsforening, vognmand Ole Velbæk, Lundegaard Transport fylder rundt.

I den anledning indbyder Inger og Ole til åbent hus på Hotel Varde lørdag den 13. oktober fra kl. 13 til 17.

Tilmelding venligst senest den 5. oktober.

Se indbydelsen her!