Nyhedsbrev nr. 14 2017

Er køre- og hviletidsreglerne blevet overflødige?

Agurketiden er officielt ovre og vi kan igen se frem til en strøm af nyheder fra ind og udland! Men selv om vi i den skønne sommertid forventer at være forskånet, væltede der næsten dagligt ind med små og store “sensationer”. En af dem var, at Rigspolitiet i et svar til Transportministeren har konkluderet sig frem til, at overholdelse af hviletiden iht. køre- og hviletidsreglerne ikke har den store betydning for færdselssikkerheden! Den regel er ikke af væsentlig betydning for færdselssikkerheden, og det vil kræve store ressourcer til overvåge køretøjer for at skaffe beviser for ulovlig afholdelse af ugehvilet, fastslår Rigspolitiet i en redegørelse til transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Redegørelsen indgår i hans svar til Magnus Heunicke (S) om den tyske stramning på dette felt. Det bliver spændende at følge med i, hvilke elementer i køre- og hviletidsreglerne Rigspolitiet ellers finder frem til ikke har betydning for færdselssikkerheden – og hvad der så bliver tilbage?

Årets studietur – indbydelse på vej

Bestyrelsen er ved at lægge sidste hånd på planlægningen af foreningens årlige studietur. Medlemmer med ledsager inviteres i år i perioden den 28.9. -1.10. på en spændende tur til Tjekkiet. Indbydelsen udsendes i løbet af de næste dage og der plejer at være rift om pladserne, så interesserede rådes til at tilmelde sig så snart man kan, idet pladserne fordeles efter “først til mølle” princippet.

“Det Vilde Ræs” byder på hyggelig atmosfære med fagligt indhold

For anden gang afvikles ”Det Vilde Ræs” i et samarbejde mellem ITD, Ribe Amts Vognmandsforening og Nordisk Dækimport (NDI). Ræset finder sted lørdag den 9. september hos NDI i Brørup. Læs pressemeddelelse her! Af hensyn til indkøb af godter til gane og hals vil arrangørerne sætte pris på om interesserede deltagere vil forhåndstilmelde sig på dette link:  Vi kommer selvfølgelig til Det Vilde Ræs!

Vejarbejde på Korskro rundkørslen

Før sommerferien blev motorvejsområdet omkring Korskroen forskønnet og forstærket med nyt asfalt. Nu er det rundkørslen der står for tur:

Fra den 15. august og cirka halvanden uge frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt i rundkørslen over E20 Esbjergmotorvejen ved Korskroen.

For at undgå at genere trafikanterne i dagtimerne bliver arbejdet udført som aften- og natarbejde mellem klokken 17.00 – 07.00.

Konkret vil asfaltarbejdet få følgende konsekvenser:

  • I aften- og nattetimerne bliver alle til- og frakørselsramper til rundkørslen fra Esbjergmotorvejen spærret.
  • I aften- og nattetimerne bliver rute 11 mellem Sadderupvej og Korskrovej samt Rute 30 mellem Korskrovej og rundkørslen, hvor der arbejdes, spærret.
  • Trafikanter fra motorvejen skal benytte tilslutningsanlæg 72 Bramming, hvor der vil være skiltet frem til rute 11.
  • Trafikanter fra rute 11 og rute 30 vil blive ledt ad Grimstrupvej – Størsbølvej – Kirkebrovej – Vardevej og retur til rute 11.
  • Der vil være risiko for kødannelse, så trafikanterne skal påregne længere rejsetid.

Sommerhilsen fra Skifter Lastbiler

Sommerhilsnen fra Skifter Lastbil A/S udsendtes i forsommeren – men de gode tilbud gælder endnu! Find og læs dem via dette link!

Mangler du chaufførarbejdskraft?

Har du brug for ekstra hænder er der chance for at finde dem når Decra inviterer til “Job og Insprationsdag” i Vejen den 6. september. Læs mere og se, hvordan du booker en gratis stand her!