Nyhedsbrev nr. 13 2018

Velkommen tilbage!

Ferietiden er ved at være overstået, men det er sommeren måske endnu ikke?

Ingen, som har holdt ferie denne sommer, kan vel klage over dårligt sommervejr. Men klage kan man altid for tørken har sat sine spor i landskabet. Det er først og fremmest en katastrofe for landbruget, men smitter uvægerligt af på vores branche som det vil gøre det på hele samfundet.

Mange vognmandsvirksomheder er afhængige af, at det går godt for landbruget. I “normale” tider kan man alt efter årstiden regne med et nogenlunde stabilt behov, hvilket gør kørselsplanlægning lettere og kapacitetsudnyttelsen mere optimal.

Ingen ved endnu, hvilken indflydelse den tørre sommer vil få på landbrugets transportbehov resten af året og hvilke problemer med betalingsevnen, man må frygte.

Til gengæld ser det ud til, at der stadig er godt gang i hjulene i den øvrige del af erhvervslivet, så vi alt i alt kan håbe på et travlt efterår.

RAV studietur 2018 til Bremen området

Tilmeldingsfristen til årets RAV studietur er udløbet og foreningen glæder sig over, at der igen i år er god tilslutning til årets tur, der køres i den forlængede weekend 21. til 23.9.18.

Efterårsturen, som foreningen selv tilrettelægger, er efterhånden blevet en skattet tradition med mange trofaste “stamgæster” men også med deltagere, som er med for første gang og som har lyst til at deltage i en tur med gode kolleger og inspirerende oplevelser.

Tjek dine medarbejderes kontrakter

I juni 2018 trådte den nye lov om forretningshemmeligheder i kraft. Det betyder, at du har rigtig god grund til at opdatere dine medarbejderes kontrakter – for ikke at stå med håret i postkassen, hvis de bryder deres tavshedspligt.

Også i vores branche har der været eksempler på at en ansat chauffør har opnået en så tæt tilknytning til en kunde, at han kan sige op og tage kunden med sig til en ny arbejdsgiver eller starte selvstændig.

Du kan eksempelvis ændre ordlyden i dine ansættelseskontrakter til: ”Lov om forretningshemmeligheder er gældende. Dette indebærer blandt andet, at brug og videregivelse af forretningshemmeligheder uden samtykke er ulovligt.”

Læs mere i denne artikel

DTL: Elektronisk transportdokument er OK

Mange chauffører modtager deres kørselsordre elektronisk, så derfor er det også i orden, at dokumentet er medbragt i elektronisk form. Det meddeler politiet i et svar til DTL.

Ligesom med de skriftlige anvisninger i elektronisk form kræver politiet, at dokumentet er let læseligt. En skærm, der er mindre end et A5-ark, vil de ikke acceptere som et transportdokument i elektronisk form. Er der fejl i transportdokumentet, kan de tage et billede som dokumentation. Er pc’en, tabletten eller IPad-en gået tør for strøm, eller er den blokeret med en kode, der ikke kan åbnes, vil det blive betragtet som ikke-medbragt transportdokument.

Man skal være opmærksom på, at udenlandske myndigheder som fx de tyske ikke accepterer elektroniske transportdokumenter med mindre, der findes farveprinter i førerhuset

Intet “Det Vilde Ræs” i 2018

Foreningen har de foregående 2 år i samarbejde med Superdæk og ITD inviteret til udstillingen “Det Vilde Ræs” hos NDI i Brørup den 1. weekend i september.

I år bliver det knap så vildt, for det har af organisatoriske årsager desværre været nødvendigt at aflyse arrangementet.

Det beklager foreningens bestyrelse, for udstillingen har hvert år tiltrukket mange interesserede besøgende, der bl.a. har kunnet deltage i en interessant rundvisning i NDI’s kæmpedomicil og få sig en god snak med de mange brancheudstillere.

Foreningen håber på, at traditionen kan genoplives i 2019.