Nyhedsbrev nr. 13 2016

Velkommen tilbage!

Redaktionen håber, at nyhedsbrevets læsere har nydt sommeren og at der har været tid til lidt ferie.

Efteråret står for døren – vejrmæssigt er den indtrådt – forhåbentligt med travlhed for branchen. Tiden indtil jul forstyrres ikke af helligdage eller andre planlagte ophold i aktiviteterne. Derfor bør det være en stabil periode, med mulig for at tjene en skilling – hvis ellers de øvrige uforudsigelige faktorer arter sig!

I foreningen er planlægningen af efterårets aktiviteter og medlemstilbud (næsten) på plads: Der lægges ud med en lørdag i Brørup, hvor man kan opleve “Det vilde Ræs” hos Superdæk, invitation til årets studietur er udsendt og så samles vi til medlemsmøde i Hovborg i november.

Læs nedenfor om efterårets tilbud

Invitation til årets studietur er udsendt

Scania Production Zwolle er Scanias største og mest moderne samlefabrik i Europa. På fabrikken samler 1500 medarbejdere op til 150 lastbiler om dagen på to produktionslinjer.

Vi har fået lov at kigge ind på fabrikken – bestyrelsen for RAV indbyder derfor medlemmer med ledsager til en spændende tur til Scania Zwolle i perioden 22. – 25.9.16.

I turen indgår bl.a. besøg på Scanias museum, hvor de historisk interesserede kan opleve køretøjer fra dengang Scania hed Vabis.

Hent kopi af indbydelsen her – og tilmeld Jer gerne med det samme. Sidste frist er den fredag den 19. august 2016 kl. 12.00. Turen gennemføres ved minimum 30 deltagere.

“Det vilde ræs” i Brørup

I samarbejde med Superdæk og ITD inviterer foreningen dig og 2 af dine venner til at deltage i årets fedeste inspirationsdag lørdag den 3. september.

Udover en messe, hvor branchens leverandører viser deres produkter og giver gode tilbud, er der dagen igennem masser af aktiviteter og konkurrencer.

Hent invitationen og læs det fulde program via dette link: Invitation til Det Vilde Ræs

Af hensyn til cateringen er tilmelding nødvendigt – husk du må tage 2 ledsagere med.

Tilmeld dig lynhurtigt via dette link: Tilmelding til Det vilde Ræs

Har I Danmarks bedste chauffør?

Igen i år er den international vejgodstransportorganisation, IRU, på jagt efter gode og dygtige chauffører, der kan fungere som ledestjerner for specielt branchens unge medarbejdere. Men det kræver mere end en almindelig god indsats at blive medaljebeklædt .

Har du en chauffør, der kunne fortjene hæderen, kan du læse om betingelserne: Her!

Ansøgninger indsendes til IRU via ITD, og medlemmer af RAV har adgang til at indstille.

Har du fået et overenskomstkrav?

Som virksomhedsejer kan du opleve at blive kontaktet af et fagforbund, der ønsker at få dig til at tegne overenskomst for din virksomhed. Sådan en henvendelse må ikke bare ryge i skuffen.

Det er i princippet frivilligt, om du ønsker at tegne en overenskomst eller ej. I praksis har fagforbund dog mulighed for at iværksætte en konflikt mod din virksomhed, hvis du ikke ønsker at tegne overenskomst.

ASE har skrevet en artikel, hvor man giver nogle gode råd – hent: Artikel fra ASE