Nyhedsbrev nr. 12 2021

Generalforsamling i Ribe Amts Vognmandsforening

Alt var ikke som det plejer, da foreningen kunne afvikle den udsatte årlige generalforsamling på Hovborg Kro i går fredag. For adgang var kun mod fremvisning af Coronapas og den traditionsrige vognmandsfest var aflyst.

Men det afholdt ikke foreningens formand, Frede Matzen fra at glæde sig over, at det nu igen er muligt af forsamles i foreningsregi: “Uden at forklejne alle de øvrige negative følger af Coronaen vil jeg påstå, at det har været et hårdt slag mod vores forening, at vi ikke har kunnet mødes. For vi er jo vant til, at der er god tilslutning og at medlemmerne nyder det kollegiale samvær”, sagde Frede Matzen bl.a. i sin beretning.

Læs hele formandsberetningen her!

Valghandlingen gav gav genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Asger Sørensen og Erling Lauridsen samt nyvalg til Peter Bøgh.

Bestyrelsen havde i indkaldelsen indstillet, at tidligere bestyrelsesmedlem Carl Jørn Schmidt, Holsted udnævnes til æresmedlem.

Carl Jørn Schmidt har i en årrække været en af de bærende og aktive kræfter i bestyrelsen bl.a. ved planlægningen af den årlige medlemsfest.

Bestyrelsens indstilling blev under akklamation tiltrådt af generalforsamlingen.

Færdselsstyrelsen breder sig i Ribe

Sagen om flytning af kommunale arbejdspladser fra henholdsvis Ribes gamle rådhus og lokaler i Frodesgade samt nyindretningen af Esbjerg Rådhus –  der i dag rummer cirka 500 arbejdspladser, men med den rette indretning kan rumme 100 flere – er blevet til en lidt indviklet affære.

For det, de uindviede tilhørere ikke kunne vide, og som politikerne af al magt forsøgte at undgå at være alt for konkrete om, er sidegevinsten: At Færdselsstyrelsen i Ribe muligvis snart breder sig ud over rammerne på den gamle amtsgård og ind på Ribes gamle rådhus, når styrelsen om kort tid udvider med ekstra 50-70 statslige arbejdspladser.

(jv.dk, Jydske Vestkysten s. 8) – kræver login

Sådan bruger du voksenuddannelse.dk

Er du i tvivl om, hvordan du tilmelder en medarbejder på voksenuddannelse.dk?

Skal man tilmelde sig selv eller en medarbejder til efteruddannelse, kan det være en jungle at bestille tid og få ansøgt om VEU godtgørelse.

Styrelsen for It og Læringsuddannelse har lanceret en vidensdatabase (som heller ikke er for nem at finde rundt i).

Men her er nogle direkte link til de relevante vejledninger:

Sådan logger jeg ind

Sådan tilmelder du til et kursus

Sådan søger du om VEU godtgørelse

Spar en hund

Regner du med at ville besøge Transportmessen i Herning 16. – 18. september 2021 kan du spare kr. 100 ved at være i god tid.

Til og med fredag den 2. juli 2021 kan du gratis printe billetter til Transport 2021. Derefter er prisen kr. 100, hvis du ikke har en invitation fra en udstiller.

Print din gratis billet her

Nyt DTL Magasin

DTL har udsendt sommerudgaven af DTL Magasinet.

Læs bl.a. om antallet af vognmandsvirksomheder der kører med asfalt og tjære, der er faldet med ca. 40% over de seneste 10 år – og om en genopstået legendarisk påhængsvogn.

Læs DTL Magasinet nr. 6/7 her!

God sommer!

Foreningen ønsker alle læsere af nyhedsbrevet en god sommer!

Vi er tilbage igen i august.