Nyhedsbrev nr. 10 2021

Aben skal videre

Transportens brancheforeninger giver udtryk for bekymring over de kæmpe omkostningsstigninger, som kan forventes i forbindelse med gennemførelse af regeringens ambitiøse klimapolitik.

Scanias kalkulationer viser, at vognmanden typisk skal nedskrive en merinvestering med kr. 15-20.000 kr. pr. måned for et batteri-elektrisk køretøj. Det bliver en merinvestering på i alt omkring kr. 1,5 mio.

Nul-emissionszoner vil blive et dyrt instrument til at omstille den tunge transport.
Sådan lyder det fra brancheorganisationen DTL – Danske Vognmænd, efter Politiken tirsdag skrev, at regeringen i denne uge vil komme med et nyt udspil om nul-emissionszoner og skærpede krav til miljøzoner.

Bekymringen er realistisk nok, for transporten bliver dyrere. Meget dyrere. Men reelt er det ikke transportbranchens problem – aben skal videre til forbrugeren.

Det som transportbranchen kan frygte er overgangsperioden indtil processen er gennemført. I de kommende 10 – 20 år vil en del transportopgaver stadig bliver udført med dieseldrevne lastbiler til “gammel pris”, mens der for den resterende del vil være tale om transport med de dyre afcarboniserede motortyper.

Så vognmanden skal have 2 prislister?

Nyt system erstatter ‘Find Transportvirksomhed’

Har man fundet anledning til at checke om ejeren af en lastbil nu har de nødvendige tilladelser  til godskørsel for fremmed regning i lastbil eller varebil, har det hidtil ikke være let at slå op på Færdselsstyrelsens søge side.

Men nu har Færdselsstyrelsen udviklet det nye system Find Tilladelser, hvor oplysninger om de ovennævnte tilladelsestyper fremadrettet kan fremsøges. Systemet anvendes ligeledes af Politiet i forbindelse med tilsyn og kontrol. Her har Politiet mulighed for at slå oplysninger op om, hvilke varebiler eller biler der anvendes til erhvervsmæssig godstransport, der er tilknyttet de enkelte tilladelser.

Foruden de oplysninger der kunne fremsøges i Find Transportvirksomhed, vil man også kunne se oplysninger om, hvem der er godkendt transportleder for virksomheder, der er indehaver af tilladelser til godskørsel for fremmed regning i lastbiler eller tilladelser til buskørsel.

Gå til Find Tilladelser (nyt vindue)

Rigspolitiet gør regnskabet op

Rigspolitiet har udgivet 2020 udgaven af “Statistik om tungvognskontroller til vejtransportbranchen”.

Statistikken kan betragtes som transportbranchens “karakterbog” for heri listes systematisk antallet af forseelser, som Politiet har registreret ved vejsidekontroller.

I alt standsede man 18.008 under de målrettede tungvognskontroller i 2020, heraf 6.566 udenlandske. Det resulterede i at man noterede 7.732 forseelser. Dvs. fejl ved godt 4 ud af 10 standsede lastbiler.

Om det er godt eller skidt, er om til den enkelte at vurdere.

Se statistikken og fordelingen på forseelsestyper her!

Hæder til Hovborg Kro

Gennem en årrække har det faste mødested for foreningsarrangementerne være Hovborg Kro.

Medlemmer, deres familier og personale har nydt kroens gode mad og vin, festet og er blevet forkælet af kroens personale.

Desværre har det ikke været muligt at samles til foreningsarrangementer i over 1 år. Derfor glæder det os ekstra meget at Hovborg Kro netop er hædret som landets bedste business-hotel af kæden Small Danish Hotels.

Alle der har været gæster på kroen kan genkende begrundelsen: Stort TILLYKKE til Hovborg Kro!

MAN Esbjerg holder entreprenørdag

Er du hurtig kan du lige nå at besøge MAN Esbjerg, som holder entreprenørdage – sidste gang i dag fredag
fra kl. 10 til 15.

Her vil du få muligheden for at se og testkøre de nye Entreprenørbiler MAN TGX og TGS, samt den  suveræne varebil MAN TGE. Derudover vil være andre gode aktiviteter og selvfølgelig lækkert mad fra grillen.

Hent programmet her!