GODT NYTÅR!

Foreningen ønsker GODT NYTÅR til alle læsere af nyhedsbrevet!

Og visse tegn og prognoser kunne tyde på, at der for det kommende år bliver behov for de gode ønsker.

Vi kan begynde med at håbe på, at 2020 starter bedre, end 2019 sluttede. For nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det samlede transportarbejde, der beregnes i gods gange distance, faldt i tredje kvartal af 2019.

Faldet var på 7 procent, når man sammenligner med kvartalet før, og det samlede godsarbejde endte på 3,7 milliarder tonkm.

Fra olieselskaberne forlyder det at man budgetterer med en nedgang i  salget af brændstof i det nye år.

I transportbranchen er vi vant til at skulle holde “tungen lige i munden” og være parat til hurtig omstilling. For uanset hvor dygtige vi er og hvor stor kapacitet, vi er i stand til at tilbyde kan vi ikke flytte mere gods end markedet selv producerer.

Årsskiftet betyder samtidigt både lettelser og stramningen på landevejen: hastighedsgrænsen for lastbiler  øges fra 70 km/t til 80 km/t på visse lande- og motortrafikveje. Til gengæld træder de forhøjede og forhadte bødesatser ved farlige tekniske fejl ved køretøjet i kraft.

Uanset hvilke nye udfordringer det nye år måtte bringe, ser vi frem til samme solide kollegiale opbakning til foreningen og dens samarbejdspartnere i 2020!

Nye satser i 2020

Med indgangen til de nye år reguleres satserne for visse offentlige ydelser (dagpenge og G-dagsgodtgørelse) samt udbetaling af skattefri rejsegodtgørelse.

Vær samtidig opmærksom på, at befordringsfradraget og befordringsgodtgørelsen falder i 2020.

Herunder er link til oversigter over de nye satser for dagpenge, G-dagsgodtgørelse samt satserne for udbetaling af skattefri rejsegodtgørelse og befordringsgodtgørelse.

Nye satser i den grænseoverskridende overenskomst

ATL og 3F Transport har tilpasset den grænseoverskridende overenskomst med de nye satser nævnt ovenfor. Der er indgået et protokollat om ændring af satserne for skattefri rejsegodtgørelse.

Hent protokollatet med de nye satser

Scania vandt i 2019

l 2019 blev der nyregistreret 4.474 lastbiler over 16 ton i Danmark. Det er 52 færre end i 2018. Scania øgede sin markedsandel fra 29,45 i 2018 til 33,53 i 2019. Også Mercedes-Benz og Renault Trucks fik også nyregistreret flere tunge lastbiler

I faktiske tal blev der skruet danske nummerplader på 1.500 Scania-lastbiler over 16 ton i 2019, mens Volvo trucks på andenpladsen fik nyregistreret 1.043. Mercedes-Benz tog trediepladsen med 780 foran MAN på fjerdepladsen med 716. DAF kørte ind på femtepladsen med 278 nyregistrerede lastbiler over 16 tons, mens Renault tog sjettepladsen med 94 og Iveco syvendepladsen med 64.

Scania ændrer design

Måske i småtingsafdelingen, men for Scania enthusiaster:

Efter aftale med Daimler AG, der var utilfredse med Scania’s serie-betegnelser, der begyndte med et stort “S”, har Scania flyttet sit S.

Sådan ser Scanias nye S-skilt ud

Foreningskalenderen

2020 er som bekendt skudår. Det udnytter foreningen så vi beder medlemmer om at sætte kryds i kalenderen til næste foreningsbegivenhed:
 

Generalforsamling og vognmandsfest

 
LØRDAG den 29. februar 2020 på Hovborg Kro