Ny branchevejledning for fødevaretransport

ITD har netop sammen med DTL og Danske Speditører udgivet en opdateret branchevejledning, der skal være med til at højne sikkerheden i hele transportkæden for fødevarer.

Vejledningen skal skabe en fælles forståelse – mellem branchens virksomheder og myndigheder – for, hvordan reglerne overholdes. I den nyeste version fra oktober 2014 kan branchen også læse om sporbarhed for animalske fødevarer og fisk.

Fødevarestyrelsen har gennemgået vejledningen og vurderer, at den er egnet som basis for branchens individuelle egenkontrolprogrammer. Derfor er det også denne vejledning, myndighederne tager udgangspunkt i, når de kommer på tilsyn.

Forhold omkring Næringsbasen er fjernet fra vejledningen. Dette er sket i en forventning om, at Folketinget snart stemmer for en nedlæggelse af ordningen.
Men indtil videre er kravet om at være registreret i Næringsbasen gældende og et krav for at kunne fungere som fødevaretransportør.
Der opkræves dog ikke gebyr for ordningen i 2014

Vejledningen findes her.

AIE flytter til Esbjerg

AIE flytter d. 14.11.2014 til nye lokaler og har fra denne dato domicil på

AIE Insurance Brokers P/S
Adgangsvejen 1, 1
6700 Esbjerg

Email og tlf.nr. er uændret:

Husk tilmelding til medlemsmødet i Hovborg den 13.11.14

Bestyrelsen har udsendt indbydelse til medlemsmødet i Hovborg på torsdag.

Har du lyst til at høre et bud på fremtiden for vores branche – og nyde et måltid af kroens gode mad – så tøv ikke med at melde dig til!

Hent kopi af indbydelsen: Her!

Tilmelding telefonisk til Frede Matzen – eller via dette link: info@ravf.dk

Fra billedarkivet

Foreningsmedlem Åge Melgaard har en stor samling af historiske billeder med lastbiler som motiv.

Denne gang bringer vi et billede af  en af landevejens tunge arbejdsheste, som har tilhørt vognmand Jens Peter Jensen, Nordenskov

Læs mere om vogntoget: Her!