Ny Volvo med løftbar tandem præsenteres hos Skifter

Volvo Trucks lancerer nu tandemakselløft. Den nye funktion er beregnet til tunge transporter, hvor der køres med læs den ene vej og uden læs den anden, f.eks. ved tømmertransport eller anlægstransport.

Nyheden præsenteres på fredag den 27 november hos Skifter Lastbil i Esbjerg. Her vil der være mulighed for at se og prøve den nye opbygning fra kl. 12 – 18.

Læs invitation

Skal vi stemme “ja” eller “nej” den 3. december?

For yderligere at sætte fokus på folkeafstemningen afholder ITD og Tænketanken EUROPA et debatarrangement den 30. november i Padborg om folkeafstemningen.

Program for arrangementet

  • 15.00-15.15 Velkomst ved dagens moderator Bjarke Møller, direktør i Tænketanken EUROPA, – hvad stemmer vi om den 3. december.
  • 15.15-15.30 Administrerende direktør, ITD, Jacob Chr. Nielsen. Hvorfor er afstemningen vigtig for transport- og logistikbranchen?
  • 15.30-16.30 Udenrigsminister Kristian Jensen og næstformand i Dansk Folkeparti, Søren Espersen i duel: Skal vi stemme ja eller nej ved folkeafstemningen?

Tid og sted for arrangementet
Mandag den 30. november 2015 klokken 15.00-16.30

ITD’s konferencesal
Lyren 1
6330 Padborg

Det er gratis at deltage, tilmeld dig her

 

Lovforslag fra oppositionen om kollektive overenskomster.

Den forrige regerings lovforslag om ændring af godskørselsloven for at få præciseret rækkevidden af kollektive overenskomster er blevet genfremsat for Folketinget af oppositionen.

I den foreslåede ændring af godskørselsloven er det anført, at kollektive overenskomster i lovens forstand er ”kollektive overenskomster, der er indgået af de mest repræsentative arbejdsmarkedsparter i Danmark, og som gælder på hele det danske område.”

Lovforslaget er en tro kopi af det forslag, S-R regeringens transportminister Magnus Heunicke fremsatte den 29. april i år, og som ændrer alle tre love, hvor både gods-, bus- og taxivognmænd skal følge de kollektive overenskomster. Forslaget havde i foråret også opbakning fra Dansk Folkeparti.

Det oprindelige lovforslag nåede kun igennem en enkelt behandling i Folketinget, inden det bortfaldt som følge af folketingsvalget den 18. juni.

Præsentationsmateriale fra medlemsmødet

På foreningens medlemsmøde i Hovborg for nyligt var emnet “IT til vognmandsbranchen”.

Var du ikke tilstede – eller fik du ikke noteret ned, kan du hente kopi af præsentationer fra:

Direktør Keld Lund, Safeguard der fortalte om tyverisikring af trailere m.v. her

Sales manager Michael Ramussen, der præsenterede TomTom’s omfattende program til navigation og køretøjsanalyser – her.

Nye passageafgifter på Storebæltsbroen

Alt stiger, men når det skal være, må justeringer på en femmer være i bagatel afdelingen:

Fra årsskiftet er der er nye priser for lastbiler på Storebælt. Priser i 2016:

Lastbil under 10 m: 715 kr. (2015: 710 kr.)
Lastbil mellem 10 og 20 m: 1.130 kr. (2015: 1.125 kr.)
Lastbiler over 20 m under 60 tons: 1.700 kr. (2015: 1.685 kr.)