Så gik den ikke længere!

Transportbranchen har siden Corona nedlukningen den 11. marts været nogenlunde forskånet for følgevirkninger, der har haft negativ indflydelse på omsætningen. Vejdirektoratet oplyser, at antallet af lastbiler på statsvejene t.o.m. uge 44 er steget med 2-3% procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Men efter regeringens  – ulovlige – nedlukning af et helt erhverv, vil det uvægerligt få konsekvenser for transportbranchen, at der fremover ikke længere er et transportbehov hos minkavlere og deres følgeindustrier.

Katastrofen rammer naturligvis mest tragisk i de virksomheder, som nu helt må lukke.

For nogle vognmænd har kørsel for minkbranchen været sæsonbetinget og har bibragt en kærkommen omsætning i efteråret. Men andre vognmænd, der f.eks. har leveret foder, mister helt deres forretningsgrundlag.

Hele transportbranchen har under Corona krisen ydet en effektiv og beundringsværdig indsats for at holde samfundet i gang under vanskelige forhold. Ærgerligt at man så skal rammes af følgevirkningen af en ulovligt politisk beslutning.

A/S Storebælt ændrer rabatbetingelser

Den 1. januar 2021 kan alle ‘grønne’ erhvervskøretøjer opnå 13% grøn rabat på turen over Storebælt.

For at opnå rabatten skal flg. betingelser være opfyldt:

  • Grøn rabat er en straksrabat på 13% pr. passage, som fratrækkes listeprisen og tildeles ’grønne’ erhvervskøretøjer
  • Køretøjet skal minimum opfylde Euronorm 6, eller være en el- eller brintbil.
  • Køretøjet skal være registreret på en Storebælt Erhverv-aftale
  • Køretøjet skal benytte automatisk betaling, og køretøjets ’Nummerplade’, ’Landekode’ samt ’Euronorm’ eller ’Drivmiddel’ skal registreres hos dit udstederselskab*. De registrerede data skal være knyttet til den automatiske betalingsløsning, som anvendes på turen over Storebælt – og svare til det køretøj, som den automatiske betalingsløsning er monteret i

Læs mere her!

Færdselsstyrelsen forlænger gyldighed af visse beviser

I medfør af lov om foranstaltninger mod smitsomme og andre overførbare sygdomme, og efter forhandling med transportministeren, er der udstedt ny bekendtgørelse som yderligere forlænger gyldigheden af visse kort og beviser inden for vejtransportområdet.

Gyldighedstiden på visse kategorier af kørekort, samt beviser som udløber i perioden fra 1. september til 31. december 2020 forlænges til den 28. februar 2021 – dog kun til kørsel inden for Danmarks grænser.

Se hvilke kort og beviser, der drejer sig om her!

Ny Volvo FH 460 vinder brændstofkapløbet

4,32 l/Km. er hvad den nye Volvo FH 460 kan præstere.

Godt nok på en testbane – men med 38 t. vogntogsvægt og en på gennemsnitshastighed på 80,35 km/t.

Testen er gennemført af en uafhængig lastbiltester, der måler det laveste forbrug, der nogensinde er registreret på Truckers testrute.

For godt til at være sandt – læs mere om testen ved at klikke på billedet:

Lastbiler i Esbjerg

Interesserer du dig for gamle biler og har du behov for lidt afslapning uden Netflix og andre dyre streamingtjenester i de lange vinteraftner, kan du dykke ned i nostalgien og nyde en masse gamle billeder.

Mange medlemmer har allerede stiftet bekendtskab med Aage Melgaards imponerende billedsamling.

Nu kan du få en del af Aages samling serveret direkte i lænestolen, hvis du klikker ind på denne YouTube video:

DTL Magasinet november udgave er udgivet

DTL har udsendt DTL Magasinet i november udgaven.

Læs den her!