Ny overenskomst på transportområdet

Som det er fremgået af dagspressen har ITD Arbejdsgiverforening for nyligt tegnet overenskomst med Kristelig Fagforening (Krifa).

Til forskel fra andre overenskomster på transportområdet, hvor 3F er partner, er der tale om en minimallønsoverenskomst, hvor mindste timelønnen for chauffører, lagermedarbejdere, mekanikere og øvrigt ansatte ligger på mindst 137,00 kr. pr. time.

Ud over mindstelønnen skal der i hvert enkelt tilfælde forhandles personlig løn mellem virksomheden og den ansatte, som baseres på erfaring og anciennitet. Diverse tillæg vil også indgå i denne del. Overenskomsten indebærer en stor fleksibilitet med mulighed for lokale fravigelser flere steder.

Overenskomstens hele ordlyd kan læse på ITD-A’ hjemmeside side via dette link: Overenskomst

På foreningens kommende medlemsmøde den 16. juni 2016 vil vi informere nærmere om aftalens hovedpunkter.

Skal vi have hjælp udefra?

Skal man stole på “folkesnakken” er der mange steder igen mangel på chauffører.

Om manglen alene drejer sig om velkvalificerede og erfarne chauffører eller i det hele taget medarbejdere med et stort kørekort, som er villige til at påtage sig et job, er svært at afgøre.

Ingen tror vel på, at der er tale om en generel afvandring fra erhvervet, fordi chaufførjobbet er for krævende og giver nogle udfordringer til familieliv, risiko for bøder og lille sikkerhed i jobbet.

Men ingen kan garantere, at vi ikke på sigt kommer i samme situation som andre erhverv som eksempelvis landbrugs- og gartnerierhvervet, der efterhånden er helt afhængig af udenlandsk arbejdskraft?

Hvordan har disse sektorer så klaret omstillingen? Beskæftigelse af udenlandsk arbejdskraft kan medføre en mindre kulturændring i virksomheden og der stilles andre krav til instruktion, sprog, indkvartering og kundetilpasning.

Det får vi svaret på når direktør for Gartneri- Land- og Skovbrugets Arbejdsgiverforening,

Jens Bjørn Poulsen kommer og giver et indlæg på foreningens næste medlemsmøde på Hovborg Kro den 16. juni.

 

Månedsbrev fra Brørup

Denne måneds nyhedsbrev fra SDS byder på tilbud om gratis app til mobiltelefonen, der giver hurtig adgang til break-down service – samt “skræmmende priser” på trækdæk.

Hent nyhedsbrevet her

Vil du være DEKRA Partner?

Det betyder, at DEKRA kvit og frit kan tilbyde at håndtere kursusadministrationen for dig. Dette inkluderer både tilmelding til kurser og ansøgning om løntabsgodtgørelse.

Som DEKRA Partner har du også mulighed for gøre brug af en gratis rekrutteringsservice.
Du fortæller blot hvad du søger og hvilke krav du har til dine chaufførernes kvalifikationer, så finder man kandidater til dig – herved sparer du tid og ressourcer.

Vil du høre mere om DEKRA Partner konceptet, eller har du brug for mere information omkring kurser, er du meget velkommen til at kontakte:

Susanne Jensen-Iversen
Tlf. 31 63 20 40
Mail: susanne.jensen-iversen@dekra.dk

Næste begivenheder i RAV kalenderen

Medlemsmøde torsdag den 16. juni 2016 kl. 18.00 i Hovborg

Program følger

Udflugt for motorcykel entusiaster ud i det grønne lørdag den 25. juni 2016

Program følger